Cele cinci proiecte privind centrele de aport voluntar depuse de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „ISO Mediu” Brașov (ADI ISO Mediu) la Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor au fost selectate pentru  finanțare. Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor a publicat lista intermediară a celor 461 de proiecte privind centrele de aport voluntar ce vor fi realizate cu finanțare nerambursabilă prin Planul Național de Redresare și Reziliență, printre care se află și proiectele ADI ISO Mediu Brașov.  Acestea  vizează amenajarea unor astfel de centre în localitățile Râșnov, Zărnești, Predeal, Tărlungeni și Codlea. Fiecare dintre proeicte are o valoare de 4.558.788 lei, cu tot cu TVA, astfel că suma totală a celor 5 investiții este de 22.793.940 lei.

Centrele vor fi terminate anul viitor

Președintele Asociației ISO Mediu Brașov, Liviu Butnariu, a precizat că în următoarele zile va fi emis ordinul ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor privind finanțarea proiectelor, apoi vor fi semnate și contractele.

  • Noi estimăm că săptămâna viitoare vom semna contractele de finanțare, după care va începe etapa de implementare a proiectelor. În primă fază vom pregăti documentațiile tehnice pentru lucrările de amenajare, apoi vor începe și lucrările. În ceea ce privește dotările, acestea vor fi achiziționate în sistem centralizat de Ministerul Mediului, pentru toate centrele de aport voluntar. Cele cinci centre vor fi terminate anul viitor”, a declarat Liviu Butnariu, președintele ADI ISO Mediu.

Cinci centre în județul Brașov

Din ADI ISO Mediu Brașov fac parte toate primăriile din județul Brașov, iar cele cinci centre de aport voluntar sunt realizate de asociație în baza unor mandate obținute de la autoritățile locale din Râșnov, Zărnești, Predeal, Tărlungeni și Codlea.

  • Aceste centre vor fi amenajate conform unor proiecte tip, ceea ce înseamnă o reducere semnificativă a perioadei de elaborare a documentaţiilor tehnice. Prin amenajarea acestor centre de aport voluntar se vor atinge mai multe obiective. În primul rând, astfel de deşeuri nu vor mai fi aruncate «la grămadă» cu alte gunoaie. De asemenea, odată amenajate aceste centre, oamenii vor avea alternative pentru aruncarea acestor deşeuri şi nu le vor mai arunca diverse locuri cum sunt terenurile virane, malurile râurilor sau alte zone”, a mai spus  Liviu Butnariu, președintele ADI ISO Mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here