I.P.S. Laurențiu Streza, mitropolitul Ardealului, a fost duminică, 5 februarie a.c., în mijlocul credincioșilor făgărășeni. Vizita a avut loc la invitația preotului Gheorghe Bica, parohul bisericii cu hramul ,,Sf. Trei Ierarhi” din cartierul Combinat.

  • ,,Inițial am vrut ca această vizită să aibă loc chiar de hramul bisericii noastre care este prăznuit în data de 30 ianuarie, de ziua Sfinților Ierarhi, dar Înalt Preasfințitul părinte ne-a recomandat să organizăm astăzi evenimentul. Ca de fiecare dată, vizita sa în mijlocul nostru este o bucurie pentru noi și pentru întreaga comunitate” a spus preotul paroh Gheorghe Bica.

Evenimentul a început în jurul orei 9.00 cu Sfânta Liturghie arhierească condusă de I.P.S Laurențiu Streza, alături de protopopul Iulian Boac și de un sobor de preoți din Țara Făgărașului și a continuat cu o agapă la restaurantul Transilvania din Făgăraș. La sfârșitul slujbei I.P.S Laurențiu a vorbit pe marginea tematicii celei de a 33-a dumineci după Rusalii, cunoscută sub denumirea de Duminica Vameșului și a Fariseului, o zi specială care ne predispune la asceza ce va veni odată cu Postul Sfintelor Paști care se apropie, după cum a spus  în cuvântul   de învățătură IPS Laurențiu Streza.

Cu această ocazie preotului Vasile Onciu, fostul paroh al bisericii și decanul de vârstă al preoților făgărășeni, i s-a acordat distincția ,,Ordinul Mitropolit Ioan Mețianu”, pentru întreaga sa activitate misionară. Părintele Vasile Onciu a fost cel care a pus umărul la începutul vieții duhovnicești în cartierul Combinat, cel mai sărac din municipiu, fiind ctitorul bisericii de acolo, pe care a construit-o cu foarte multe sacrificii.

La eveniment au participat și senatorul făgărășean Marius Toanchină. Primarul comunei Mândra, Șerban Ioan Taflan, a participat la eveniment, ca de fiecare dată când IPS Laurențiu vine în Țara Făgărașului.

  • ,,Este o bucurie să mă aflu lângă preoții și credincioșii din Țara Făgărașului. Am venit la invitația părintelui paroh Gheorghe Bica, unul dintre prietenii mei buni. Nu este singurul preot de care mă leagă o prietenie strânsă. IPS Laurențiu mă așteaptă, la rândul lui, întotdeauna cu o mare bucurie și o căldură părintească. Pot spune că a fost o agapă în familie, din toate punctele de vedere” a spus senatorul Marius Toanchină.

La acest eveniment a fost prezent și Șerban Taflan, primarul comunei Mândra. A fost o zi deosebită atât prin importanța liturgică, cât și prin încărcătura spirituală dată de prezența I.P.S Laurențiu Streza. (Ștefan BOTORAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here