purolite
Acasă De actualitate CÂȘTIGĂTORII PREMIILLOR GRAMMY 2023. BEYONCE ȘI HARRY STYLES AU FOST VEDETELE SERII....

CÂȘTIGĂTORII PREMIILLOR GRAMMY 2023. BEYONCE ȘI HARRY STYLES AU FOST VEDETELE SERII. LISTA CÂȘTIGĂTORILOR

389
0
FOTO: G4Media

Beyonce a devenit, duminică seară, artistul cu cele mai multe premii din istoria galei Grammy Awards, cu 32 de trofee, în urma evenimentului ce a avut loc la Los Angeles. A fost a fost învinsă în schimb la ctegoria „Albumul anului” de către cântăreţul britanic Harry Styles, potrivit Agerpres.

„Harry’s House”, albumul lui Harry Styles, fost membru al trupei One Direction, s-a impus la această categorie cu cel de-al treilea album solo al său.

„La naiba! Am fost extrem de inspirat de fiecare dintre artiştii nominalizaţi în această categorie alături de mine. Ascult muzica voastră atunci când sunt singur”, a declarat artistul britanic pe scena de la Crypto.com Arena din Los Angeles.

Harry Styles s-a impus şi la categoria „cel mai bun album pop vocal”.

Beyonce a reușit să adauge în colecția sa alte patru premii Grammy. Are acum 32 de trofee şi a devenit astfel cel mai premiat artist din istoria galei, depăşind precedentul record (31 de premii) deţinut de regretatul dirijor de muzică clasică Georg Solti.

La gala de duminică seară, Beyonce s-a impus la patru categorii: „cel mai bun album dance/electronic” (“Renaissance”), „cea mai bună înregistrare dance/electro” (“Break my soul”), „cea mai bună interpretare tradiţională R&B” (“Plastic off the sofa”) şi „cel mai bun cântec R&B” (“Cuff It”).

Alte trei premii Grammy a câștigat și Kendrick Lamar, impunându-se la categoriile „cel mai bun album rap” (“Mr. Morale & The Big Steppers”), „cel mai bun cântec rap” (“The Heart Part 5”) şi „cea mai bună interpretare rap” (“The Heart Part 5”).

Brandi Carlile a obţinut şi ea tot trei trofee, printre care pentru „cel mai bun cântec rock” şi „cea mai bună interpretare rock” cu piesa “Broken Horses”.

Adele a obținut și ea un premiu Grammy la categoria „cea mai bună interpretare pop solo” cu single-ul “Easy on Me”, în timp ce Bad Bunny s-a impus la categoria „cel mai bun album de muzică urbană” cu materialul discografic “Un Verano Sin Ti”, un mare succes comercial al anului 2022. De altfel, starul portorican a deschis gala premiilor Grammy cu un microrecital plin de energie.

Pentru prima dată în istoria Premiilor Grammy, a fost atribuit și trofeul pentru cea mai bună coloană sonoră a unui joc video, atribuit lui Stephanie Economou pentru muzica din “Assassin’s Creed Valhalla: Dawn Of Ragnarok”.

Un alt premiu acordat în premieră, pentru cel mai bun compozitor (de muzică non-clasică), a fost câştigat de Tobias Jesso Jr.

„Ccel mai bun videoclip” a revenit lui Taylor Swift cu o versiune de 10 minute a cântecului ei din 2012 „All Too Well”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here