FOTO: adevarul.ro

Adevărul scrie că, în acest an, după câteva decenii în care nu s-a investit aproape nimic, va începe modernizarea drumului montan considerat de Jeremy Clarkson, unul dintre realizatorii Top Gear, drept „cel mai spectaculos drum din lume”.

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au oferit în exclusivitate pentru „Adevărul” toate detaliile despre modernizarea Transfărăgășanului.

„Conform Normativului 615/2020 privind circulația rutieră pe drumurile montane, Transfăgărășanul este închis traficului în perioada 20 octombrie – 1 iulie, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile, această perioadă fiind, de asemenea, improprie desfășurării lucrărilor. Având în vedere acest fapt, lucrările de modernizare a acestui sector de drum urmează să fie făcute în perioada 1 iulie – 20 octombrie, respectiv simultan cu perioada sezonului estival”, au precizat reprezentanții CNAIR pentru „Adevărul”.

Adevărul mai scrie că, în luna februarie a.c., CNAIR lansează o consultare de piață pentru a putea estima, din perspectiva valorică și tehnică, parametrii investiției. Pentru derularea acestei consultări de piață, CNAIR va aloca trei săptămâni, timp în care prestatorii interesați pot veni cu propuneri. După finalizarea consultării de piață, CNAIR va demara procedurile pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și a unei Expertize Tehnice. O dată concretă a începerii modernizării va fi stabilită după analizarea tuturor detaliilor.

„După consultarea de piață vom ști care sunt soluțiile și cine este interesat să le aplice. Asta ne va permite să scoatem proiectul la licitație. Depinde însă cât de repede se va semna contractul. Având în vedere complexitatea și unicitatea proiectului, nu se poate face deocamdată o aproximație privind începerea lucrărilor”, a declarat pentru ”Adevărul” Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Citește mai multe despre proiectul modernizării AICI

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here