Paralela 45  este primul tour-operator de turism care a anunțat oficial ce destinații turistice organizează în sezonul de vară 2023 cu plecare de pe Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, curse charter. În cadrul unei conferințe de presă la care au participat  Alin Burcea, președintele Paralela 45, și Alexandru Anghel, directorul general al  Regiei Autonome Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, au fost anunțate primele zboruri de pe   aeroportul de la Brașov.  Este vorba de trei zboruri charter către două destinații turistice foarte căutate de români,  Antalya și insula Creta.

Primul zbor este programat pe 16 iunie ora 15.30

Primul zbor spre Antalia va fi efectuat pe data de 16 iunie, iar primul zbor spre insula grecească Creta, pe 19 iunie. Așa cum a explicat Alin Burcea, sunt programate câte două zboruri pe săptămână spre Turcia în perioada 16 iunie- 22 septembrie 2023,  și unul pe săptămână spre Creta, în perioada iunie-septembrie a.c.

  • ,,Pentru Antalia plecarea de la Brașov va fi la ora 15.30, iar din Antalya spre Brașov la ora 12.45, zborurile fiind în zilele de vineri și sâmbătă. Pentru Creta zborul va fi în ziua de luni.  În acest moment, pe Antalya, la cele două zboruri, la numărul de locuri pe care îl avem noi, avem 35% ocupate. Au mers foarte bine rezervările pe Antalya, nu numai în Brașov, dar în toată țara, pentru că sunt reduceri foarte mari. La Grecia, în jur de 20%, care sunt niște grade de ocupare pentru acest moment foarte bune.  Din 15 octombrie avem în vedere organizarea unui charter pe săptămână către Egipt, iar de anul viitor  este posibil să fie organizate și chartere  către Spania  sau insula Rhodos“ a precizat Alin Burcea.

Alin Burcea: „În România, nu prea vin turiști străini”

Președintele Agenției Paralela 45 a anunțat  și operatorii aerieni. În cazul zborurilor spre Antalya, operatorii aerieni sunt Animawings (subsidiară a companiei grecești Aegean), pentru o cursă săptămânală și HiSky (o companie cu proprietari din Republica Moldova, aflată pe piața românească de aproximativ 3 ani), pentru al doilea zbor săptămânal.

  • ,,În cazul în care aeroportul nu este gata la 15 iunie, conform promisiunilor actuale, avem și un plan de rezervă. Cei care au cumpărat pachete cu zbor de la Brașov vor putea zbura de la Sibiu sau București.Turiștii nu vor suporta niciun cost în plus“ a precizat Alin Burcea.

Președintele Paralela 45 a criticat autoritățile române din domeniul turismului, spunând că nu atrag turiști către România.

  • În România nu prea vin turiști străini, pentru că noi nici nu ne mai promovăm ca destinație. Bugetul de promovare al României în afara țării este de 1,5 milioane de euro, care este un buget de companie, nu de țară. Probabil că vom avea turiști atunci când vom avea un ministru capabil, dar până acum ministrul Cadariu nu a demonstrat acest lucru

Oferta Paralela 45 pentru Antalya

  •    Pentru 7 nopți de cazare all inclusive la hoteluri de 5 stele din mai multe stațiuni din regiunea Antalya, zborul și transferurile de la și la aeroportul  tarifele încep de la 446 de euro/persoană în cazul zborului operat de Animawings.
  •    Dacă zborul este operat de HiSky costul este de la 453 de euro/persoană, 7 nopți de cazare în regim all inclusive.

Charter săptămânal spre Creta  

Charterul săptămânal va pleca de la Brașov spre aeroportul Heraklion, din insula grecească Creta în fiecare zi de luni, începând cu data de 19 iunie. Cursele vor pleca la ora 15,35 și vor ateriza în Creta la ora 17,40. Întoarcerea este săptămâna următoare, luni, cu plecare la 12,45 din Heraklion și aterizare la 14,50 la Brașov.   Pachetele pleacă de la 444 de euro/persoană pentru zbor, 7 nopți de cazare doar cu mic dejun la un hotel de 3 stele. (Lucia BAKI)

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here