Într-o postare pe blogul companiei, Netflix a anunțat și că implementează noi opțiuni prin care utilizatorii vor avea mai mult control asupra conturilor deținute și a persoanelor care accesează contul, arată biziday.ro. Printre principalele măsuri în acest sens, setarea unei locații principale, pentru a le permite persoanelor care trăiesc împreună să folosească în continuare același cont de Netflix.

În același timp, Netflix oferă acum utilizatorilor opțiunea de a transfera profilul către un nou cont, pentru a păstra recomandările și istoricul filmelor și serialelor vizionate sau în curs de vizionare. Pe blogul său, compania mai precizează că va introduce opțiunea de a împărtăși contul cu maximum alte două persoane care locuiesc la altă adresă, pentru o taxă suplimentară. Prețurile pentru această opțiune vor varia în funcție de țară, iar fiecare membru va avea propriul profil, cu propriile recomandări personalizate.

“Un cont Netflix este destinat unei singure gospodării, iar membrii pot alege dintr-o gamă de planuri cu caracteristici diferite, a mai transmis compania. Schimbările au fost testate inițial anul trecut în America Latină și au fost acum introduse, pentru început, în Canada, Noua Zeelandă, Portugalia și Spania, urmând ca lista țărilor să fie actualizată în perioada următoare.

Măsura vine după ce Netflix a informat că peste 100 de milioane de utilizatori la nivel global folosesc un cont pentru care nu plătesc un abonament lunar. Totodată, compania a pierdut, în perioada ianuarie – noiembrie 2022, 1,2 milioane de abonați și în ultimul an a încercat să introducă cât mai multe variante pentru a stimula creșterea numărului de utilizatori abonați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here