•  ÎN PREMIERĂ, NOCTURNĂ PE VALEA CĂRBUNĂRII 

 

Un nou pas înainte către consolidarea celui mai modern complex de sărituri cu schiurile din sud-estul Europei s-a făcut anul acesta prin montarea instalației de nocturnă, care va permite televizarea în prime-time a etapelor de Cupă Mondială programate în România. Noi, cum am promis, ne urmăm visul, acela de a avea și tribune pentru spectatori, și spații noi, moderne pentru centru de presă, pentru oficiali și pentru sportivi. Anul acesta, sunt programate 4 etape din calendarul FIS SKI JUMPING WORLD CUP, două etape în competiția feminină, întreceri individuale, și două etape din competiția masculină, una la individual și cea de-a doua la Super Team.

La feminin, etapele sunt programate vineri după-amiază, începând cu ora 16, când se va da startul primei runde (calificările având loc cu o zi înainte, joi, tot după-amiază, începând de la ora 16) și sâmbătă dimineață, începând cu ora 10.

Băieții vor avea un antrenament oficial vineri dimineață, de la ora 10, urmând ca întrecerile individuale să se desfășoare sâmbătă după-amiază, de la ora 16:15, calificări și de la ora 17:00 prima rundă din concurs. Competiția de Super Team va ave loc duminică, de la ora 16, calificări urmând ca la ora 17 să fie dat startul în prima rundă.

Și în acest an, Consiliul Județean Brașov și Primăria Orașului Râșnov s-au implicat alături de Federația Română de Schi Biatlon în asigurarea celor mai bune condiții pentru desfășurarea acestui important eveniment sportiv de anvergură mondială pe care România l-a primit spre organizare. Doar așa, prin organizarea unor astfel de competiții, putem spera că într-un viitor relativ apropiat vom putea solicita și primi spre organizare în România, și cu siguranță aici, la Brașov, o ediție de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret, pe care ne-o dorim de ceva vreme și pentru care va trebui să dovedim capabilități logistice și organizatorice.

  • Intrarea pentru spectatori este liberă, urmând ca la un interval de cca 30 de minute să plece câte un autobuz din fața cinematografului Amza Pelea, str. Mihai Viteazul cu destinația Valea Cărbunării, Complexul Olimpic pentru Sporturi de Iarnă.

Iată și listele celor înscriși în competițiile de la Râșnov din acest sfârșit de săptămână:

Lista Finala Baieti

Lista Finala FETE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here