Este a cincea zi de protest la Fabrica de Pulberi din Făgăraș când angajații de aici cer patronatului să le asculte doleanțele. Ei vor ca în funcția de director general să rămână ing. Monica Vlad, un profesionist în industria de apărare, având experiență de peste 30 de ani în  acest domeniu, cea care a scos societatea, laolaltă cu salariații, din faliment. Dar patronatul este surd și mut la solicitările angajaților și nu țin cont decât de voința politicului, care ține cu dinții să-l numească la conducerea fabricii pe pensionarul Dorin Bârghișan, șefuțul de la SRI Făgăraș. Ministrul Economiei, Florin Spătaru, PSD, este cel care trage sforile la unitățile din industria de apărare. Urmărind situația de la Fabrica de Pulberi, este evident că nu-l interesează soarta celor care susțin acest domeniu, ci banii care vor fi repartizați pentru investițiile de aici. Ministeriabilul anunțase cu surle și trâmbițe o sumă de peste 200 milioane de lei pentru retehnologizarea fabricii de la Făgăraș, folosindu-se la data promisiunii (februarie 2022 când a fost în biroul directoarei Monica Vlad de la Fabrica de Pulberi împreună cu pesediștii Dunca, Rasaliu, Sucaciu) de cei 150 de angajați. De atunci, tăcere, iar angajații sunt ignorați total.

  • ,,Dacă va fi numit acest Bârghișan, noi nu mai intrăm în fabrică! Ce-l recomandă pe acest Bârghișan pentru această funcție? Nimic. Doar politrucii îl vor“ spun angajații.

De la CA-ul Romarm convocat de urgență luni, 20 februarie, la solicitarea lui  Spătaru, niciun factor de decizie n-a făcut niciun anunț legat de Fabrica de Pulberi de la Făgăraș. Societatea este de o lună de zile fără director, fapt ce împiedică desfășurarea activității. Chiar dacă membrii consiliului de administrație de la Romarm și-au îndoit coloana în fața ministrului PSD, schimbându-și radical decizia și recomandându-l pe șefuțul SRI Făgăraș  Bârghișan ca director aici, acum este tăcere. Tăcere este și din partea CA de la Fabrica de Pulberi, unde 2 membri l-au susținut pe acest Bârghișan, iar unul pe ing. Monica Vlad. A ajuns fostul șef de la SRI Făgăraș un ,,Hopa Mitică“ pentru politrucii de la Ministerul Economiei și de la Romarm.  (Lucia BAKI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here