FOTO Libertatea

După ce s-a trezit încadrat la o clasă bonus-malus superioară, deși nu a produs niciun accident, un cititor Libertatea s-a plâns autorităților. A aflat că cumpărătorul mașinii sale nu a înmatriculat-o în termenul legal, a obținut polițe RCA în numele său și a produs accidente.

ASF spune că a primit, anul trecut, 99 de plângeri cu această speță și dă sfaturi pentru a evita situația.

Daniel Ioan Florea este un cetățean din București. În anul 2020 și-a vândut mașina, un autoturism BMW, către o persoană din Iași.  Cumpărătorul, deși este obligat de lege să înmatriculeze mașina în 90 de zile, nu a trecut-o pe numele său, iar doi ani la rând și-a făcut asigurare auto obligatorie (RCA) pe numele lui Florea. Datele din contractul de vânzare-cumpărare sunt suficiente pentru a obține o astfel de poliță online, de exemplu.

Între timp, noul proprietar a fost și implicat în două accidente.  Acum, Florea a vrut să își cumpere o altă mașină, de data aceasta, o dubiță Ford Transit.

„Oferte” de 10.000 de lei pentru un RCA

Nu mică i-a fost mirarea când a primit „ofertele” asigurătorilor: aceștia îi cereau între 3.000 și 10.000 de lei pe an pentru un RCA pe un an.  Cauza? Accidentele făcute de cumpărătorul BMW-ului care apărea în continuare pe numele său. Clasa sa bonus-malus a scăzut la o categorie foarte proastă.

Citește mai departe aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here