Desființarea Poliției Locale de la Jibert  a fost ilegală. Asta a decis instanța de Contencios administrativ, care a impus anularea HCL nr.4/10.01.2023 emisă de CL Jibert. Actul normativ  local  privind desființarea compartimentului Poliție Locală Jibert   a fost aprobat de  7 consilieri locali ai comunei Jibert (3 Pro România, 2 PSD, 1 UDMR, 1 PNL) la solicitarea  viceprimarul cu atribuții de primar Vaida Bucur. Prefectura Brașov nu a avizat  HCL nr 4, considerând-o ilegală.

Obligați să revoce HCL-ul ilegal

CL Jibert a fost convocat în ședință extraordinară în 24 februarie 2023 când a fost nevoit să aprobe proiectul HCL privind revocarea HCL.nr.4 /10.01.2023. Acest lucru însemnând funcționarea în continuare a Compartimentului Poliție Locală. În plus a fost format o nouă comisie locală de ordine public la nivelul UAT Jibert.

  • ,,Voi face tot posibilul   ca acest compartiment să devină cât mai eficient pentru preîntâmpinarea și stoparea neregulilor din comuna Jibert, iar cetățenii să beneficieze la maximum de serviciile acestuia. Țin pe această cale să trag încă odată un semnal de alarmă referitor la aceste abuzuri și mai ales problemele personale a unor „domni” care nu ar trebui să se reflecte iîn deciziile ce privesc o comunitate întreagă. Demersurile pentru intrarea în normalitate a comunei Jibert rămân prioritare pentru consilierii PNL ai comunei Jibert“ a scris pe facebook consilierul local PNL Jibert,  Bucur Gheorghe Alexandru.

Decizie contestată

Sindicatul Polițiștilor Locali ,,Ordine și Siguranță“ Brașov a criticat HCL nr. 4 de la   Jibert.

  • ,,Vom contesta la Instituția Prefectului Județului Brașov și la instanțele de judecată hotărârea CL Jibert“ spunea Ștefan Calaican, președintele sindicatului după ședința CL Jibert în care s-a aprobat HCL nr. 4.

La Jibert erau angajați 3 polițiști locali dintre care doar unul a urmat cursurile de specializare în domeniu, Sorin Bercan. Într-un comunicat de presă, polițistul local Sorin Bercan, cel care era vizat prin desființarea compartimentului,  prezinta în luna ianuarie 2023  neregulile pe  care le-a identificat în timpul programului de lucru.

  • ,,La 22 decembrie 2022 am constatat tăierea ilegală de arbori de pe raza comunei. 19 cioate au fost numărate, arborii găsindu-i la o fermă din Jibert, la B.V., B.V. jr și M.M. În zilele următoare am identificat tăierea ilegală a încă 35 de arbori. Am anunțat pe viceprimarul Bica Ioan, consilier local, pe șeful  de post și pe  alți consilieri locali. În zilele de 29 și 30 decembrie am identificat 2 transporturi ilegale de material lemnos, într-un caz am primit sprijin de la poliția națională, iar în al doilea caz nu cunosc dacă s-au luat măsuri fiind un apropiat al unui consilier angajat al Ocolului silvic. Având în vedere că persoanele la care s-au găsit nereguli și arbori tăiați ilegal sunt apropiați ai viceprimarului cu atribuții de primar și de unii consilieri locali, nu s-au luat măsuri. Ca urmare a sesizărilor mele asupra mai multor nereguli de pe raza comunei Jibert, pentru că am deranjat prin faptul că mi-am făcut meseria, datoria de polițist local și mi-am îndeplinit atribuțiile din fișa apostului și nu am închis ochii la mai multe nereguli, mi s-a transmis că se va desființa Poliția Locală și că îmi voi pierde postul. Activitatea de polițist local o efectuez cu mașina proprie și carburant plătit din propriul buzunar  întrucât mașina Dacia logan achiziționată de primărie pentru Poliția Locală este folosită de angajați ai primăriei“ a prezentat polițistul local de la Jibert, Sorin Bercan. (Lucia BAKI)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here