FOTO impact.ro

Ion Iliescu, fostul președinte al României, împlinește astăzi, 3 martie, 93 de ani, impact.ro. El a apărut ultima dată în public în luna martie a anului 2017, dar a mai avut poziții, în ultimii ani, pe diverse teme. Deși nu a mai fost văzut în spațiul public, fostul președinte are o activitate bogată și lucrează la un proiect important.

La ce proiect lucrează Ion Iliescu

Ion Iliescu, cel care a condus România în două mandate, împlinește astăzi 93 de ani. Acesta a dispărut din viața pubică acum șase ani, dar a mai avut câteva reacții, cum a fost cea din 2019 când a vorbit despre desființarea Institutului Revoluției Române, condus de el. În 2020, de ziua sa, Ion Iliescu spunea că nu se mai simte ca la 19 ani, dar capul îl are „întreg”. Și acum fostul lider de la Cotroceni este într-o formă bună.

Un apropiat al lui Ion Iliescu a dezvăluit recent că acesta nu are probleme de sănătate și se află într-o formă fizică și intelectuală destul de bună. Fostul președinte al României citește, lucrează și la cei 93 de ani ai săi pregătește un proiect important, mai exact, scrie la volumul propriu de memorii.

„Este într-o formă de zile mari. Citește, lucrează, scrie la volumul de memorii, chestiuni normale pentru vârsta asta și anormale pentru noi, care suntem mai tineri”, a spus deputatul Ionuț Vulpescu, considerat „copilul de suflet” al lui Ion Iliescu.

Acuzat de infracţiuni contra umanităţii în „Dosarul Revoluției”

Ion Iliescu a apărut ultima dată în public în martie 2017, când a mers la Parchetul General, fiind citat de procurori în „Dosarul Revoluţiei”. El fost trimis în judecată în aprilie 2019 pentru infracţiuni contra umanităţii, dar a nu a pledat vinovat în urma acuzațiilor aduse, ci a susținut în repetate rânduri că nu este vinovat pentru victimele din decembrie 1989.

Pe 24 februarie, „Dosarul Revoluției” a fost trimis Curții de Apel București, pe motiv că ar fi de competența acesteia pentru că în acea perioadă Ion Iliescu nu era președinte al României, după ce s-a plimbat între Parchetul Militar și instanța supremă.

În ultimii ani, fostul președinte al României s-a confruntat cu câteva probleme de sănătate, fiind spitalizat de câteva ori. În aprilie 2019, a fost operat pe cord la Institutul C.C. Iliescu din Capitală, dar a mai suferit și alte intervenții la inimă și i s-au montat câteva stenturi. Una dintre operaţii a fost făcută la Paris, în 2007.

Ion Iliescu a condus România imediat după Revoluţie şi până în 1992, ca preşedintele al Consiliului Frontului Salvării Naţionale, apoi ca președinte ales în două mandate, între anii 1992-1996 și 2000-2004.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here