Plenul Senatului a adoptat luni proiectul legislativ care prevede că nu se pot obține autorizații pentru jocurile de noroc la 300 de metri pietonali de școli, locuri de joacă, bănci, asezăminte culturale sau religioase, arată libertatea.ro.

Inițiativă legislativă depusă de USR și PNL, care interzice funcționarea sălilor de jocuri de noroc la mai puțin de 300 de metri de școli și de jocurile de noroc, a primit raport de admitere din partea Comisiei Economice și Juridice din Senat. PNL și PSD au adus noi amendamente proiectului. Organizatorii jocurilor de noroc au la dispoziție un an să se mute din sediile actuale, dacă legea va fi adoptată de Parlament și promulgată de președintele Iohannis. „Apreciem mai mult decât rezonabilă acordarea unui termen de 12 luni pentru respectarea distanței de 300 de m”, a susținut Sebastian Cernic (USR).

Amendamentul susținut luni de USR, PNL și PSD prevede că pentru obținerea autorizației de exploatare a jocurilor de noroc operatorii economici trebuie să facă dovada că spațiul propus:

  • nu este situat în incinta sau pe o rază de 300 m pietonali a unităților de învățământ, inclusiv campusurile aferente acestuia
  • este la 300 de metri de locuri de joacă pentru copii, definite ca orice spațiu închis sau în aer liber destinat utilizării de către copii
  • este la 300 de m de instituții de credit sau unor instituții financiar nebancare, unor așezăminte de cultură, sănătate, cu caracter social, de culte religioase și altele asemenea sau în perimetrul delimitat destinat acestora.
Cum se măsoară distanța de 300 de metri

Față de varianta inițială a USR, apare definirea distanței de 300 de m ca fiind pietonală. În rest, amendamentul PNL reia propunerea făcută de senatorii USR cu mici modificări. În mod excepțional, proiectul admite organizarea de jocuri de noroc în cinematografe, săli de sport, case de cultură, dar în anumite condiții. Trebuie să existe o intrare separată pentru clienții jocurilor de noroc, accesul minorilor să fie restricționat total, iar celelalte activități să se poată desfășura.

După votul în plenul Senatului, inițiativa legislativă trece la Camera Deputaților, unde se va da votul final. De acolo, dacă legea este aprobată și nu este contestată al CCR, merge la promulgare la președintele Ionannis.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here