„Lupul de la rutieră”,  reținut pentru trafic de influență

Agentul șef princioal de la Poliția Rutieră Râșnov, Cornel Sandu, soțul fostei viceprimărițe PNL a orașului, a fost reținut, ieri, în urma descinderilor procurorilor covăsneni la sediile de Poliție din Brașov. Acesta ar urma să fie propus astăzi spre arestare după ce procurorii au descoperit mai multe acte de trafic de influență. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, acesta ar fi intervenit în favoarea proprieratilor unui hotel din Poiana Brașov pentru a evita achiziția unor permise de liberă trecere necesare pentru un camion de gresie și faianță. De asemenea, Sandu ar fi intervenit pentru obținerewa unor contracte de sponsorizare la echipa de fotbal la care activa fiul său, unul dintre aceste contracte constând în servicii spa oferite chiar de hotelul pentru care Sandu a intervenit. Cornel Sandu este „Lupul de la rutieră”, recunoscut pentru prinderea unui mare număr de șoferi aflați sub influența substanțelor halucinogene pe drumurile din Râșnov, printre „victimele” acestuia aflându-se inclusiv BRomania, actor și producător al fimului TeamBuilding, care anul trecut a făcut furori în cinematografele din țară.

Reținuți pentru corupție

Patru polițiști și trei complici ai acestora au fost reținuți în urma perchezițiilor de duminică pentru implicarea lor într-o schemă ilegală de obținere a permiselor auto.  Este vorba despre un agent de poliție rutieră de la Poliția Poiana Brașov, un agent de poliție rutieră de la Poliția Râșnov și doi agenți de poliție de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPRPCIV) Brașov. Celelalte trei persoane reținute sunt suspecte că au dat mită  pentru a obține permisul de conducere sau au facilitat mita către examinatori.
Potrivit anchetatorilor, investigația penală în curs se concentrează pe infracțiuni de corupție și asimilate, favorizarea făptuitorului și instigarea la conducerea unui vehicul fără permis de conducere de către funcționari ai Ministerului Afacerilor Interne din IPJ Brașov și SPRPCIV Brașov.

  • ,,În perioada septembrie 2022 – martie 2023, acești funcționari ar fi primit bani, bunuri și alte valori de la diverse persoane pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu sau pentru a le îndeplini necorespunzător. Ancheta a dezvăluit că polițiștii rutieri au primit beneficii în anumite situații pentru a evita aplicarea măsurilor legale în cazul încălcărilor regulilor de circulație pe drumurile publice. Unul dintre polițiști ar fi instigat un conducător auto căruia i s-a reținut permisul de conducere să conducă un autoturism pe drumurile publice. Într-un alt caz, polițistul ar fi favorizat o persoană implicată într-o procedură judiciară prin îngreunarea investigației. Ancheta se concentrează și asupra acțiunilor funcționarilor SPRPCIV care, în schimbul unor beneficii, ar fi favorizat candidații care solicitau permise auto sau ar fi oferit un tratament preferențial pentru programarea examenelor, înmatricularea sau reînnoirea permiselor de conducere“ susțin anchetatorii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here