Elevii claselor de muzică de la Școala Gimnazială ,,Ovid Densușianu” din Făgăraș au participat la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, faza zonală, care s-a desfășurat la Brașov în perioada 16-17 martie a.c.   Maria Buitan, elevă în clasa a VI-a, a obținut locul I la interpretare instrumentală pentru nai, Andreea Miruna Munteanu din clasa a VII-a a obținut   locul II tot pentru interpretare la instrumentul nai, iar  Andra Maria Cimpoer a obținut tot locul II la același instrument- nai. Eleva Olivia Bobar din clasa a VI-a a obținut locul III pentru interpretare la saxofon. Eleva Maria Buitan este coordonată de profesorii Gianina Climescu Dumitru ca profesor îndrumător și Cătălin Mihai Brudiu ca profesor corepetitor, Andreea Miruna Munteanu este îndrumată de profesoara Georgia-Maria Gulea ca profesor îndrumător și Cătălin Mihai Brudiu ca profesor corepetitor, iar Andra Maria Cimpoer este coordonată de profesoara Gianina Climescu-Dumitru ca profesor îndrumător și Cătălin Mihai Brudiu- profesor corepetitor. Olivia Bobar este îndrumată de profesorul Gheorghe Șomu atât ca profesor îndrumător, cât și ca profesor corepetitor.

  • ,,Pentru mine muzica este un hobby, fac acest lucru de plăcere și am ales saxofonul pentru că iubesc muzica ușoară și îmi plac foarte mult cover-urile” a spus eleva Olivia Bobar.
  • ,,Sunt foarte fericită pentru acest rezultat și îi sunt recunoscătoare atât doamnei profesoare de nai Gianina Climescu cât și domnului profesor de corepetiție, Cătălin Brudiu. Ei au fost mereu alături de mine și mi-au dat putere, indiferent de situații, au încercat să îmi ridice moralul și totodată să îmi îmbogățească cunoștințele. Nu pot decât să le mulțumesc pentru ocazia de a cunoaște și de a avea frumoasa experiență de a cânta la nai” a spus eleva Andra Maria Cimpoer.
  • ,,A fost o experiență de neuitat, următoarea scară spre succes pentru mine. Mă bucur că am putut participa și pentru că am avut parte de o astfel de experiență. Sper că voi participa și anul viitor” a spus eleva Andreea Miruna Munteanu.
  • ,,Prima dragoste, naiul! La început am acceptat acest instrument cu emoție, dar sub îndrumarea doamnei profesor Gianina Climescu a devenit o pasiune. Nu este zi în care să nu cânt, măcar cinci minute, pentru suflet. Participarea la Olimpiada Națională de Interpretare Muzicală a fost o experiență plăcută. În urma acestei participări am obținut locul I. Voi continua studiul și în anii următori, și voi participa cu siguranță și la alte concursuri și competiții” a spus eleva Maria Buitan.
  • ,,Particip de câțiva ani la concursuri cu elevii mei, având frumoase rezultate. Tocmai ne-am întors de la  Olimpiada de Instrumente muzicale unde am obținut premiul II cu eleva Andreea Munteanu. Competițiile sunt o oportunitate pentru copii să învețe și să își controleze emoțiile în primul rând. În al doilea rând, concursul și concurența îi motivează să devină din ce în ce mai buni, dar și să își compare nivelul cu alți concurenți de vârsta lor, cu aptitudini deosebite, ca și ei. În afară de tehnica instrumentală, eu pun accentul pe interpretare, adică respectarea stilului, prin notele muzicale care trebuie să prindă viață și suflet în interpretarea artistului și nu doar să fie reproduse mecanic. Astfel, copiii își exprimă personalitatea artistică și reușesc să transmită emoții publicului” a spus profesoara Georgia Gulea.
  • ,,Eleva Olivia Bobar se află sub îndrumarea mea din clasa a V-a, anul școlar 2021-2022, acum fiind în clasa a VI-a. În timpul pregătirii intensive la clasa de saxofon această elevă a manifestat interes deosebit, seriozitate, implicare, dorința de a performa, calități care, alături de talentul muzical evident, au condus spre această realizare încununându-i munca cu succes” a spus profesorul Gheorghe Șomu.
  • ,,În calitate de profesor coordonator cu o vechime considerabilă și multe premii alături de elevii mei, sunt mândră de elevele mele, care sunt deosebite și muncitoare. Olimpiada Națională de Muzică este foarte importantă deoarece  ne arată atât priceperea tehnică, cât și cea interpretativă a candidaților. Îmi iubesc elevii și voi fi mereu, pentru ei, atât mentor cât și prieten” a spus profesoara Gianina Climescu Dumitru.
  • ,,Ținând cont de faptul că nu este o școală vocațională, iar clasele de muzică sunt integrate, rezultatele acestor copii sunt excepționale” a spus Iuliana Aldea, directoarea Școlii Gimnaziale ,,Ovid Densușianu”.

(Ștefan BOTORAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here