Pentru Lotul 4 al Autostrăzii Sibiu-Făgăraș, respectiv  Sâmbăta de Sus- Făgăraș,  Compania de Drumuri a scos la licitație un contract de servicii pentru supervizarea lucrărilor. Ofertele pot fi depuse până la data de 9 mai 2023, conform anunțului.

  • ,,Obiectul contractului Servicii de Supervizare „Proiectare si Executie Autostrada Sibiu – Făgăraș, Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus (DJ 105B)-Municipiul Făgăraș km 51+875-km 68+050 și Drum de legătură cu drum național DN1 km 0+000-5+650” va consta în furnizarea de servicii de supervizare de înaltă calitate, atât în timpul perioadei de proiectare și execuție a lucrărilor, cât și pe parcursul perioadei de garanție a lucrărilor, în vederea urmăririi corectei utilizări a fondurilor disponibile și pentru a se asigura că Antreprenorul proiectează și execută lucrările în conformitate cu obligațiile contractuale, în special în ceea ce privește durata, cantitatea, calitatea și costul proiectarii și al lucrărilor. Contractul de supervizare are o durată totală de 182 de luni, 12 proiectare, 46 execuție și 124 luni în perioada de garanție. Valoarea contractului de supervizare este cuprinsă între 49 și 57 milioane lei, iar ofertele pot depuse până pe 9 mai 2023. Pe traseul de 16 kilometri sunt 23 de poduri, iar pe cei 5 km  ai drumului de legătură două poduri și pasajul de 323 de metri peste Calea Ferată 205. Cele 7 noduri sunt la Boița, Avrig, Arpașu, Victoria, Sâmbăta, Ileni și Făgăraș. Centrul de Întreținere va fi la Nodul rutier Sâmbăta“.

Lotul Sâmbăta de Sus-Făgăraș are o lungime de 16 km, contractual de lucrări având o durată de 48 de luni din care 12 pentru proiectare și 36 pentru execuție. Pentru acest lot au fost depuse în luna noiembrie 2022 6 oferte pentru  de proiectare și execuție.

  • Pentru proiectarea și execuția Lotului 3, respectiv porțiunea de la Arpașu de Jos (DN1)- Sâmbăta de Sus (DJ 105B)  au fost depuse 4 oferte:  WEBUILD SPA,   MAKYOL Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S., MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI și  ASOCIEREA AUTOMAGISTRAL-PIVDEN – ROSTDORSTROY SRL.  Contractul pentru construcția acestui tronson prevede execuția a 17,6 km de autostradă, cu o valoare estimată cuprinsă între 1,83 miliarde de lei și 2,16 miliarde de lei, fără TVA, în termen de 48 luni (12 luni pentru proiectare și 36 luni pentru execuție).
  •  Pentru  tronsonul  de la Avrig-Mârșa (DJ 105G) la Arpașu de Jos (DN1)   au fost depuse la data de 8 martie a.c., oferte  de către companiile: Asocierea AUTOMAGISTRAL PIVDEN – ROSTDORSTROY, KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET A.S., MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S., MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI, PORR CONSTRUCT SRL și WEBUILD SPA – MILANO. Contractul pentru construcția acestui tronson prevede execuția a 19,92 km, cu o valoare estimată de 1.713 miliarde lei, fără TVA, în termen de 48 luni.

Traseul Autostrăzii Sibiu-Făgăraș

Autostrada Sibiu-Făgăraș are o lungime totală de 68 km, iar traseul acesteia pornește din dreptul localității Boița și se termină în apropierea Municipiului Făgăraș. Trece adiacent de localitățile Turnu Roșu, Sebeșu de Jos, Racovița, Mârșa – Avrig, Porumbacu de Jos – Porumbacu de Sus, Sărata, Scoreiu, Carta, Arpașu de Jos, localități ce aparțin județului Sibiu și de localitățile Ucea de Jos – Ucea de Sus, Viștea de Jos – Viștea de Sus, Drăguș, Sâmbăta de Jos, Voila – Voivodeni, Dridif – Luța, Hurez, Municipiul Făgăraș și Ileni, din județul Brașov. Sursa de finanțare este din fonduri europene nerambursabile din cadrul Programului Transport. Conform Studiul de Fezabilitate aprobat pentru proiectul Autostrada Sibiu- Făgăraș   de către Consiliul Tehnico- Economic de Avizare al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, autostrada a fost împărțită în 4 tronsoane:

  •   Tronsonul 1 – km 0+000 – km 14+253 (lungime = 14.253 km) Boița (Autostrada Sibiu-Pitești) și Avrig-Marsa (DJ105G)
  •   Tronsonul 2 – km 14+253 – km 34+175 (lungime = 19.922 km) Avrig-Marșa (DJ105G) și Arpașu de Jos (DN1)
  •   Tronsonul 3 – km 34+175 – km 51+785 (lungime = 17.610 km) Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B)
  •   Tronsonul 4 – km 51+785 – km 68+050 (lungime = 16.265 km) Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș/ Drum de legătură cu DN1.

    Conform studiului de fezabilitate, autostrada Sibiu- Făgăraş se va lega de Sibiu- Boiţa în zona Boiţa, unde va fi construit un sens giratoriu. Va continua apoi prin zona Turnu Roşu, Sebeşu de Jos, Racoviţa, Mârşa, unde se vor construi  ieşiri şi intrări pe autostradă. Va continua prin zona Scoreiu, va intersecta DJ 105J (Porumbacu de Sus-Porumbac de Jos), iar la DC 50 (Sărata) va intersecta DN1, va ocoli satul Scoreiu, după care revine   peste DN1, intersectând DJ 105H (Arpaşu de Jos). Va trece apoi pe lângă Ucea de Sus unde vor fi amenajate ieşiri şi intrări pentru Ucea de Sus şi Corbi, urmând să întersecteze DJ 103 (Viştea de Sus şi Viştea de Jos),  apoi DC 80 (Olteţ-Drăguş). Va intersecta  DJ 105B (Sâmbăta de Jos-Sâmbăta de Sus) unde se vor amenaja ieşiri şi intrări, DJ 103F (Voila-Voivodeni), DC 75 (Luţa-Beclean), DJ 104C (Hurez- Săsciori), DJ 104B (Ileni) unde vor fi amenajate ieşiri şi intrări spre Ileni şi Făgăraş.  Legătura dintre autostradă şi DN1 se va realiza  lângă Râuşor, intersectând  DC 68 şi va include şoseaua de centură  din nordul municipiului (5 km), ieşind la DN1 cu un nod.

 

1 COMENTARIU

  1. … CE MANDRIE FERICIRE SE AFISEAZA ACUM AN TARA FAGARASULUI LA AUTOSTRADA MULT DORITA CU ANCARCARE DESCARCARE LA TOT CATUNUL. ACUM E PUTIN UN LEU PE METRU PATRAT !!OR SA SE ARATE AN PRETUL VIITOR AL CARTOFULUI VANDUT TRANSPORTAT SI VANDUT AN ACCEASII ZI DOAR E PERISABIL NU????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here