Pentru Darius Sebastian Cupu, elev și student de excepţie, munca se traduce simplu în note de 10.00, însemnând nivelul cel mai înalt de cunoştinţe pe care-l poţi dobândi. Făgărășeanul Darius Cupu a absolvit cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității Transilvania Brașov ca șef de promoție în urma rezultatelor excepționale obținute în cei 4 ani de studiu, 2019-2023. Puțini tineri în ziua de astăzi obțin numai medii de 10.00 în anii de școală. Universitatea Transilvania Brașov i-a recunoscut   rezultatele de excepție și i-a acordat Diploma de Excelență cu titlul ,,Summa cum laudae“.

,,În acești 4 ani am învățat foarte multe, am avut profesori care au știut să ne transmită informațiile juridice necesare, ne-au inspirat să fim mai buni, ne-au făcut să înțelegem că doar prin muncă vom putea ajunge buni juriști, dar mai presus de toate ne-au făcut să înțelegem că un om bun poate fi valoros și dacă nu este un bun jurist, dar un jurist dacă nu e un om bun nu va putea fi niciodată un om valoros. Am mai învățat că numele fiecăruia dintre noi trebuie reținut pentru că fiecare dintre noi are ceva special  și este capabil de lucruri extraordinare. Am învățat că avem în mâinile noastre ceva extraordinar, ca un flutur, avem viața noastră. Depinde doar de noi dacă strivim acest flutur  sau îl lăsăm să zboare, să vedem frumusețea lui“ a spus Darius Cupu la cursul festiv organizat vineri, 19 mai a.c., în aula Universității Transilvania Brașov în prezența profesorilor, părinților și colegilor.

Darius, un model pentru tinerii de azi

Darius a fost elev la CN ,,Radu Negru“ și a obţinut un 10.00 curat la bacalaureat, a  fost olimpic la limba franceză cu medalie de bronz,   a excelat la toate materiile de sudiu, iar acum a absolvit cursurile univesitare  cu media 10.00.  Darius excelează și în sport, handbalul însemnând pentru el pasiune. Joacă la echipa de seniori a CSM Făgăraș.  Darius  poate fi cu siguranță  un model pentru tinerii de astăzi și o mândrie pentru familia lui, dar și pentru făgărășeni.

Familia lui Darius
  • ,,Emoții și bucurie! Nu poate fi o bucurie mai mare decât să vezi rezultatele copiilor tăi, iar Darius a reușit să obțină prin muncă tot ceea ce și-a propus. Ca părinți trebuie să ne susținem copiii, să fim alături de ei întotdeauna“ a spus Lucian Cupu, tatăl lui Darius, la cursul de absolvire.

Darius va fi judecător

Darius se  declară patriot şi vrea să-şi pună la bătaie toate cunoştinţele dobândite  la picioarele societăţii românești  pentru a ajuta la salvarea ei.  Cu tineri precum Darius putem avea speranța că nonvalorile din societatea românească vor fi înlocuite cu oameni capabili şi profesionişti. Darius va fi judecător. Un judecător care spune cu tărie: ,,Sunt  mândru să fiu  român“.  (Lucia BAKI) 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here