Un eveniment special a avut loc în familia Butum din Veneția de Sus,  comuna Părău. Ileana și Vasile Butum au împlinit 70 de ani de căsnicie. Au fost felicitați de primarul comunei Părău, Ovidiu Ovesea, care le-a înmânat   Diploma de onoare din partea Primăriei Părău, alături de ,,La mulți ani!“. ,,În semn de prețuire pentru devotament și credință în valorile morale ale  familiei“.

  • ,,Astăzi 23 mai 2023 am avut ocazia de a transmite un sincer LA MULȚI ANI familiei Butum Vasile si Ileana din Veneția de Sus care a  aniversat 70 ani de căsnicie. Sunt puține familii care pot sărbători un astfel de eveniment.  Vă dorim să fiți sănătoși oameni frumoși“ le-a spus primarul Ovidiu Ovesea.

Butum Ileana s-a născut la 22 iunie 1936 la Veneția de Sus, iar Butum Vasile s-a născut la 26 octombrie 1930, tot la  Veneția de Sus. Și-au unit destinele în mai 1953 și au trăit doar în satul natal. Au adus pe lume 2 copii.  Soții Butum se bucură acum de nepoți și stănepoți. La un astfel de eveniment nu poți decât să depeni amintiri, să te bucuri pentru tot ce ai realizat, dar și să povestești nepoților și strănepoților frânturi din cei 70 de ani de căsnicie.

Este o plăcere pentru oricine în ziua de astăzi  să afle cum era organizată o nuntă a anilor 50 într-un sat din zona Făgărașului: mirii îmbrăcați în frumoasele costume populare specifice satului, obiceiurile de la casa mirelui, miresei și nașilor, prezentarea zestrei miresei care pleca la gospodăria viitorului soț, toți sătenii invitați la ospăț, un sat în sărbătoare, împodobit de straiele populare purtate de fiecare sătean nuntaș. Mărturie la astfel de evenimente stau și fotografiile realizate de fotografii specializați ai acelor vremuri. În fiecare casă din zona Făgărașului sunt puse la loc de cinste astfel de fotografii, astăzi și peste vremi fiind fotofrafii-document. (Lucia BAKI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here