American R&B and Pop singer Tina Turner performs onstage at the Poplar Creek Music Theater, Hoffman Estates, Illinois, September 12, 1987. (Photo by Paul Natkin/Getty Images)

Celebra cântăreața Tina Turner, o legendă a muzicii rock, a murit la vârsta de 83 de ani, în Elveția, a confirmat un purtător de cuvânt, potrivit Sky News.
Într-un comunicat, reprezentanții artistei au anunțat:
Tina Turner, „regina rock ‘n roll”, a murit astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o boală lungă, în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveția. Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat”.

Născută în Statele Unite, Tina Turner a fost una dintre cele mai îndrăgite cântărețe rock, cunoscută pentru prezenţa sa scenică și pentru o serie de hituri, printre care „The Best”, „Proud Mary”, „Private Dancer” și „What’s Love Got to Do With It”.
Părinții ei Floyd și Zelma Bullock s-au despărțit la începutul anilor ’50, iar Tina a plecat să locuiască cu bunica ei în Nutbush, Tennessee.Când avea 16 ani, s-a mutat în St.Louis, Missouri, unde în 1956 l-a cunoscut pe Ike Turner și a început să cânte cu trupa sa Kings of Rhythm.Numele real al Tinei Turner este Anna Mae Bullock.Ea a început să cânte sub numele de Little Ann, până când partenerul ei Ike Turner a convins-o să-l schimbe în Tina Turner când au cântat împreună ca Ike & Tina Turner Revue.Tina Turner a fost căsătorită cu Ike Turner timp de 16 ani, până când au divorțat în 1978.Cuplul a avut doi fii biologici, Ronald Renelle Turner și Craig Raymond Turner, iar Tina a adoptat doi dintre ceilalți copii ai lui Ike, Ike Turner Jr. și Michael Turner și i-a crescut ca ai ei.În mod tragic, Craig Turner a fost găsit mort în iunie 2018, când avea 59 de ani.În 2022, fiul ei Ronnie a murit la vârsta de 62 de an

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here