Școala Gimnazială ,,Prof. Dr. Ioan Cerghit” din comuna Hârseni va beneficia de investiții în valoare totală de 653.173,15 lei prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR C 15) prin proiectul cu titlul ,,Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din UAT comuna Hârseni“. Cererea  de finanțare  depusă la începutul acestui an de către Primăria Hârsseni a fost admisă în etapa de evaluare administrativă și calitativă, urmând etapa de contractare. În cadrul acestui proiect, se vor realiza următoarele investiții:

  • Un laborator de informatică dotat cu: tablă interactivă, sisteme de tip desktop cu monitor sau sisteme all-in-one sau laptop pentru fiecare elev și cadru didactic, sistem de sunet, multifuncțională, cameră videoconferință, un router wifi și alte dispozitive și echipamente tehnologice adaptate nevoilor identificate la nivelul fiecărei unități de învățământ, utilizate în scop didactic și care să asigure desfășurarea optimă a procesului educațional.
  • O sală de sport dotată cu mobilier și materiale sportive, inclusiv echipamente adecvate.
  • 12 săli de clasă/grupă vor fi dotate cu echipamente digitale pentru organizarea învățării în mediul virtual.
  • 8 săli de clasă/grupă vor fi dotate cu mobilier și materiale didactice.
  • ,,Aceste investiții se adaugă proiectelor de reabilitare a unităților de învățământ din comuna Hârseni și reflectă angajamentul nostru continuu față de educație, oferind tinerilor și copiilor din comuna noastră acces la mijloace moderne de studiu și condiții optime pentru desfășurarea cursurilor. Ne dorim ca aceste îmbunătățiri să contribuie la crearea unui mediu educațional stimulant și motivant, în care elevii să se dezvolte și să învețe într-un mod eficient și innovator“ a declarat Daniel Dâmboiu, primarul comunei Hârseni.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here