Elevii școlilor din județul Brașov au la dispoziție, începând din anul 2021, cutii speciale în care să depună deșeurile reciclabile. Acestea sunt confecționare din carton reciclat și au fost distribuite în unitățile de învățământ prin Campania de Educaţie Ecologică și Mediu „Ecoatitudine”, care, în județul Brașov este derulat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „ISO Mediu” Brașov.  Prin distribuirea acestor cutii, cu un design care atrage privirea celor mici,  ADI ISO Mediu Brașov și-a propus să dezvolte atitudini și comportamente de responsabilitate civică față de mediul înconjurător în rândul elevilor, iar președintele asociației, Liviu Butnariu, consideră că această campanie își atinge obiectivele.

  • Noi mergem periodic în școli  pentru a ne asigura că aceste cutii sunt folosite corespunzător, dar și pentru a vedea dacă sunt sau nu deteriorate. Unde este cazul, le înlocuim. Până acum, cred că scopul acestei campanii a fost atins  pentru că elevii au început să se obișnuiască să depună selectiv deșeurile”, a declarat Liviu Butnariu.

ADI ISO Mediu Brașov a derulat și derulează și o campanie de conștientizare ce are la bază ideea de super-eroi.  Mai exact, fiecare tip de deșeu reciclabil are la bază un super erou, care îi ajută și îi îndrumă pe micuți să arunce deșeurile selectiv. De asemenea, tot pentru a-i ajuta pe cei mici să învețe cât mai repede ce înseamnă colectarea selectivă, în școli sunt organizate ore de ecologie, care, la fel, au la bază conceptul de super-erou.

  • Elevii învăță mult mai ușor cum să protejeze mediul înconjurător cu ajutorul orelor de ecologie. Activitățile au ca scop stimularea copiilor pentru a-și dezvolta abilități precum atenția, capacitatea de memorare, înțelegerea informațiilor si prelucrarea acestora, gândirea analitică, capacitatea de a rezolva probleme. Copiii au arătat că selectarea deșeurilor e o joacă frumoasă. Totodată, se insistă pe conștientizarea în școli cu speranța că micii «super-eroi» vor încerca să-și educe părinții sau bunicii în maniera de a avea o gândire verde”, a mai spus președintele ADI ISO Mediu Brașov.

Anul acesta în Campania „Ecoatitudine” sunt implicate 179 de unități de învățământ din județul Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here