Consilierul local Lucian Cupu vine în sprijinul făgărășenilor care au plătit taxa de salubritate pe anul 2022 în valoare de 19 lei/persoană/lună deși încasarea acesteia de către Primăria Făgăraș a fost ilegală, așa cum au decis Curtea de Apel Brașov și Tribunalul Brașov. Consilierul local Lucian Cupu, cel care a identificat neregula în cazul HCL 88/2022 și s-a adresat Prefecturii Brașov, a pus la dispoziția cetățenilor formularul legal în baza căruia făgărășenii pot cere restituirea banilor de la Primăria Făgăraș.

Ce spune consilierul local PNL, Lucian Cupu

,,Dragi Făgărașeni,

  • Formular tip pentru cetățenii care vor să recupereze de la Primărie taxa de salubritate încasată ilegal de primarul Sucaciu.
  • Primarul Sucaciu va trebui să dea inapoi banii colectați ilegal pe taxa de salubritate pentru anul 2022, ca urmare a Hotărârii Curții de Apel Brașov.

Motivele sunt simple.

  • În aprilie 2022, Prefectul Brașovului a cerut reanalizarea HCL88/2022 privind taxa de salubritate, considerând-o ilegală, iar ulterior a atacat-o în instanță.  În acel moment, Ordonatorul Principal de Credite, Ghe. Sucaciu, ,,era obligat să suspende“ încasarea taxei. Dar nu a făcut-o.
  • În ianuarie 2023, Tribunalul Brașov a anulat taxa de salubritate pe 2022, prin HOTARAREA nr. 70/31.01.2023. Ordonatorul de Credite era ,,obligat să stopeze“ încasarea taxei și să o restituie. Nu a făcut-o!
  • Ulterior, Curtea de Apel Brașov, ca ultimă instanță, s-a pronunțat prin HOTARAREA nr. 334/15.05.2023 menținând hotărârea Trbunalului de anulare a taxei!
  • În aceste condiții, pentru că ,,hotărârea instanțelor de judecată e definitivă“, Primarul Sucaciu ,,e obligat“ să restituie sumele încasate ilegal de la peste 20 de mii de făgărășeni.

Mai jos aveți un model de cerere pe care populația Făgărașului poate să o completeze și să o depună la registratura Primăriei  în vederea recuperării banilor (Lucian Cupu, Consilier Local PNL)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here