Polițiști criminaliști din cadrul IPJ Brașov efectuează azi (29 mai) 8 percheziții domiciliare,  într-un dosar penal, cu privire la săvârșirea de infracțiuni de înșelăciune, comise prin metoda „accidentul”. Prejudiciul este de sute de mii de lei și zeci de mii de euro. Cele 8 mandate de percheziții domiciliare autorizate de către Judecătoria Brașov și desfășurate de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, mai precis Serviciul de Investigaţii Criminale, au loc în municipiul Constanţa şi în judeţul Vaslui, în cadrul unui dosar penal ce este investigat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.

Din cercetările polițiștilor a reieșit faptul că, în perioada februarie – aprilie 2023, mai multe persoane, din municipiul Constanța, prin utilizarea de calități mincinoase, ar fi indus și menținut în eroare mai mulți vârstnici din municipiul Brașov, cu privire la implicarea unor membri de familie sau a unor cunoștințe apropiate, în accidente rutiere, în care au fost înregistrate victime.

Acestea le-au spus vârstnicilor că, pentru a găsi o rezolvare amiabilă a dosarelor penale deschise ca urmare a accidentelor, este necesară plata unor sume de bani către familiile victimelor dar și pentru achitarea unor presupuse intervenții chirurgicale. Ca urmare, mai multe persoane din Brașov au fost păcălite și au suferit un prejudiciu total de aproximativ 225.000 de lei, 40.700 de euro, 790 USD și 300 de dolari canadieni.

​În cauză au fost emise 8 mandate de percheziție domiciliară de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov, care sunt puse în aplicare la această oră. De asemenea, urmează a fi puse în executare 8 mandate de aducere, iar persoanele depistate vor fi conduse la sediul unității de poliție, în vederea audierii acestora și clarificării stării de fapt.

La această operaţiune participă poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, Serviciul de Investigaţii Criminale şi Serviciul Criminalistic, cu sprijinul poliţiştilor din Inspectoratele de Poliţie Judeţene Constanţa şi Vaslui, în special echipele de investigaţii criminale şi serviciile criminalistice, luptătorii din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale din Constanţa şi Vaslui, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, precum şi jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here