FOTO news.ro

Meteorologii au emis Cod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice şi şi grindină, până marţi, în 11 judeţe din Banat, Crişana, Oltenia, Transilvania, nord-vestul Munteniei şi din zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor Occidentali, în timp ce 16 judeţe se află sub avertizare Cod portocaliu de averse torenţiale şi grindină. Pentru judeţele Mehedinţi şi Gorj şi zona de munte a judeţelor Caraş-Severin, Vâlcea şi Hunedoara, a fost emis Cod roşu de ploi abundente, cu 70-80 de litri pe metrul pătrat în intervale scurte de timp.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă de luni, de la ora 10.00, până marţi, la ora 12.00, în judeţele Bihor, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Braşov, Dâmboviţa, Argeş, Olt, Timiş şi Arad.

”În intervalul menţionat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crişana, Oltenia, Transilvania, nord-vestul Munteniei, precum şi în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii Occidentali. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice şi izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp”, au transmis meteorologii.

Totodată, a fost emis Cod portocaliu de averse torenţiale, grindină, de luni de la ora 10.00, până marţi la aceeaşi oră, în judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Caraş-Severin, Hunedoara, Sibiu şi Alba şi în zona de munte a judeţelor Timiş, Cluj, Arad, Bihor, Argeş, Dâmboviţa, Braşov şi Prahova.

În aceste zone vor fi averse torenţiale şi izolat căderi de grindină. Local cantităţile de apă vor fi de 30-40 l/mp şi izolat de peste 60 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1-3 ore).

Un Cod roşu de averse torenţiale şi abundente va fi în vigoare de luni, de la ora 20.00, până marţi, la ora 8.00, în judeţele Mehedinţi şi Gorj şi zona de munte a judeţelor Caraş–Severin, Vâlcea şi Hunedoara.

Aici, vor fi averse torenţiale şi abundente. Cantităţile de apă vor depăşi în intervale scurte de timp sau prin acumulare 70-80 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here