FOTO: Libertatea

La fața locului, reporterii Libertatea au descoperit că afacerea cu pizza de lângă Bari, aflată pe numele partenerului de viață al Alinei Bica, e la aceeași adresă cu una deținută 100% de Realtopfarma, companie pe numele cumnatului de facto al Elenei Udrea, Marinel Alexandrov, și a unui prieten, fostul deputat PD-L și PMP Adrian Gurzău.

  • Realtopfarma din România este compania care a anunțat că va construi cartierul Transilvania Smart City din Cluj-Napoca, un proiect intens promovat, care acum e în impas, după ce firma a intrat în insolvență și a raportat pierderi de 5 milioane de euro.
  • Dezvoltatorii de la Realtopfarma promovau facilități unice, precum livrarea la domiciliu cu drone, dar mulți cumpărători și-au cerut, între timp, avansul înapoi.
  • Libertatea l-a găsit, în Altamura, la 40 de kilometri de Bari, pe directorul firmelor cuplului Bica – Busuioc, italianul Nicola Papangelo.

Condamnată definitiv în România la 4 ani de închisoare cu executare, Alina Bica trăiește în Italia. Ea locuieşte în oraşul Altamura, chiar în zona unde începe tocul „cizmei” ce pătrunde în Marea Mediterană.   În Altamura, localitate cu aproximativ 65.000 de locuitori plasată în interiorul continentului, iubitul Alinei Bica, Florin Busuioc, şi-a deschis un mic local.

Restaurantul Noa, din piața Madonna dei Martiri

Pizzeria e plasată chiar în piaţa Madonna dei Martiri, lângă biserica veche de opt secole, unde se strâng, în fiecare seară, toţi adolescenţii din Altamura. Restaurantul se numea, pe vremuri, Ninet şi a fost redeschis în octombrie. Maestrul de ceremonii este italianul Nicola Papangelo.  Nicola spune că a locuit 10 ani în Costa Rica, unde s-a împrietenit cu Busuioc, iubitul Alinei Bica.

Unde locuieşte acum fosta şefă a DIICOT

Centrul vechi din Altamura e ca o pânză de păianjen prinsă în jurul bătrânei catedrale Santa Maria Assunta. Străduţele pavate urcă şi coboară, într-un labirint din care se iese, spre oraşul nou, pe sub arcadele unor porţi din piatră, înălţate în punctele cardinale.  Una dintre „străpungeri” e Poarta Martirilor, de lângă restaurantul Noa. La o sută de metri de local, pe o străduţă ce urcă spre catedrala din centru, se află reședința în care locuieşte Alina Bica. Potrivit datelor primite de instanţele din România, acesta este domiciliul declarat de fosta şefă a DIICOT pentru executarea pedepsei, în Italia.

Numele Alinei Bica apare şi la altă adresă. La intrarea unui imobil aflat în inima oraşului, pe artera comercială din centrul vechi. Este scris, negru pe alb, la interfon. Iar sub el e trecut numele altui cetăţean român. La această a doua adresă din Altamura, unde apare numele Alinei Bica, sunt înregistrate, la Registrul Comerțului din Italia, două firme. Una dintre ele este Nix Group Societa a Responsabilita Limitata Semplificata. Este SRL-ul care deține pizzeria Noa. Firma e în funcțiune din 29 septembrie 2022, are ca obiect de activitate „restaurante și activități alimentare mobile” și ca acționari pe Florin Busuioc (66%) și pe Nicola Papangelo (34%), cel care a vorbit cu reporterii Libertatea. Primul, născut la Onești, acum 46 de ani, e partenerul Alinei Bica. Al doilea este prietenul lui Busuioc. Papangelo nu apare doar în această firmă.

Citește mai departe AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here