O brașoveancă a fost selectată la participe, timp de un an, la un experiment NASA, într-o capsulă care va replica existența umană pe planeta Marte. Irina Anca Șelariu va fi inclusă în echipa de cercetători NASA, care are de studiat cum ar putea decurge colonizarea planetei Marte. Mătușa Irinei, Elena Belloiu, care a sprijinit-o în parcursul său, a povestit la Euronews România despre rolul Irinei în echipa de cercetători care se vor pregăti timp de 1 an în capsula NASA.

  • Sunt 4 membri ai echipei. Două femei și doi bărbați și fiecare are o anumită specialitate. Irina este doctor în virologie. Cercetează dacă în această capsulă se pot dezvolta anumiți viruși, bacterii, ce ar putea fi un impediment în viața umană pe Marte”, a spus mătușa brașovencei.
  • „E nebună de pasiune. Este o nebunie bună. O pasiune pentru care ea și-a dedicat cam toți anii de viață de până acum, la 43 de ani. Întotdeauna a fost îndrăgostită de știință, de când era copil și această misiune unde a fost aleasă e un fel de vis al vieții ei, care s-a realizat și este începutul unei cariere la NASA. Va fi un an de zile separată de viața din exterior”, a mai explicat Elena Belloiu.
  • A fost foarte emoționată. E un mare sacrificiu pentru știință și pentru un om care este pasionat să vadă ceva foarte bun pentru omenire, să se separe voluntar un an de familie și tot ce face este pentru viitorul științei. Poate într-o bună zi noi vom păși pe Marte. Acesta este primul pas, această misiune NASA”, a mai spus mătușa Irinei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here