Ministrul Adrian Veştea se va întâlni astăzi, 30 iunie a.c.,  cu primarii din județul Brașov pentru evaluarea stadiului investiţiilor finanţate prin PNRR, Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” şi Compania Naţională de Investiţii. Este  o vizită de lucru în judeţul Braşov  la invitaţia Prefecturii Braşov.

  • ,,La  întâlnirea cu primarii UAT-urilor din județul Brașov,   împreună cu doamna director a CNI, Manuela Irina Pătrășcoiu, voi aborda subiectul programelor de finanțare pe care Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației le pune la dispoziție administrațiilor locale, căutând să venim în sprijinul acestora și să obținem un grad de absorbție, care să permită realizarea unui număr cât mai mare de obiective realizate. În perioada următoare, voi urmări personal stadiul de implementare în teritoriu a tuturor obiectivelor finanțate, pentru a mă asigura că banii gestionați de MDLPA sunt investiți cu folos, a subliniat ministrul Dezvoltării.

De asemenea, ministrul Veștea va verifica şi două investiţii realizate de Compania Naţională de Investiţii, respectiv Sala Polivalentă şi Căminului Studenţesc de la Aula Universităţii „Transilvania” din municipiul Braşov. În programul vizitei mai figurează o şedinţă tehnică la sediul Instituţiei Prefectului Judeţul Braşov, participare la ceremonia organizată cu prilejul centenarului Brigăzii 2 Vânători de Munte.   Primul obiectiv vizitat a fost Sala Polivalentă din municipiu, cu o capacitate totală de 11.233 de locuri și o valoare de 356.735.894,75 de lei și care are ca termen estimat de finalizare luna octombrie 2025. A verificat și stadiul lucrărilor de construire a căminului studențesc al Universității „Transilvania” din Brașov, în valoare de 34.238.147,77 de lei, care va avea o capacitate de 206 locuri dispuse în 103 camere. S-a întânit cu proiectanții și constructorii implicați în reabilitarea și modernizarea DJ 102I Valea Doftanei (jud. Prahova) – Brădet (jud. Brașov). Investiția, în valoare de 405.405.438 de lei, care vizează reabilitarea și modernizarea drumului pe o lungime totală de 25,63 km, reprezintă un traseu strategic ce face legătura între sudul și centrul țării și va conduce la decongestionarea traficului și fluidizarea circulației de pe DN 1 (Valea Prahovei) și DN 1A.

  • Aceste trei proiecte sunt obiective de importanță majoră pentru comunitatea brașoveană, pe care le cunosc și pentru a căror realizare m-am implicat încă de pe vremea când ocupam funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov și i-am rugat atât pe beneficiari, cât și pe constructori să urmărească foarte atent modul de realizare a lucrărilor și respectarea termenelor fiecărei etape de execuție, astfel încât să avem lucrări de calitate, moderne și trainice. I-am asigurat pe toți, încă o dată, că voi supraveghea cu maximă atenție implementarea acestor obiective și mă voi implica ori de câte ori va fi nevoie”, a declarat  Adrian Veștea.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here