Trenul IR 472 care a plecat din București la ora 18:25 cu destinația Budapesta s-a împotmolit în zona Șercaia. Pentru călătorii aflați în respectivul tren a fost un coșmar, aceștia fiind nevoiți să aștepte mai bine de 6 ore până compania CFR a rezolvat defecțiunea tehnică.  Normal această călătorie de la București la Sibiu durează 5 ore și 25 de minute, dar cei 280 km au fost parcurși în 12 ore. Trenul trebuia să ajungă la Sibiu la ora 23.39, dar la ora 22.00 s-a defectat la Șercaia. O locomotivă de ajutor coordonată de la Brașov  a durat, culmea, 6 ore.  În tot acest timp, călătorii nu au primit apă sau mâncare din partea CFR, dar problema „s-a rezolvat” la Sibiu, unde li s-a oferit apă!

  • ,,CFR Călători informează că în cursul acestei nopți, între stațiile Șercaia și Făgăraș s-a produs o defectare la locomotiva trenului IR 472 care circulă pe ruta București Nord – Curtici – Budapesta. A fost necesară intervenția unei locomotive de ajutor pentru continuarea călătoriei, ceea ce a generat o întârziere semnificativă, de 380 minute la plecarea din stația Șercaia. Călătorilor li se va oferi apă în stația Sibiu. Cauzele care au generat această situație vor fi stabilite de o comisie de cercetare. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate”, se arată într-un comunicat al CFR postat pe site-ul propriu în cursul nopții.

În această dimineață CFR a revenit cu alte explicații: 

 ,,Regretăm și cerem scuze călătorilor pentru întârzierea semnificativă produsă. Precizăm că natura defectării apărute la locomotiva ce remorca trenul a fost în zona de suspensie a boghiului. Implicațiile generate de această defectare a condus la necesitatea intervenției de personal tehnic specializat pentru repararea provizorie a locomotivei în vederea deplasării acesteia, în condiții de limitare strictă a vitezei, către stația Șercaia.

Reperele orare au fost următoarele:

  • ora 22:12 – înregistrarea și avizarea defecțiunii la locomotiva care remorca trenul IR 472.
  • ora 00:37 – sosirea locomotivei de ajutor în stația Șercaia, îndrumată din stația Brașov.
  • ora 01:23 – retragerea vagoanelor în stația Șercaia, din linia curentă Șercaia – Făgăraș.
  • orele 01:23- 04:20 – intervenția personalului tehnic de specialitate la locomotiva defectă, repararea provizorie și deplasarea acesteia în condiții de siguranța circulației în stația Șercaia.
  • orele 04:20 -4:33- introducerea locomotivei de ajutor la trenul IR 472 și îndrumarea acestuia din stația Șercaia către destinația finală Budapesta, în condiții de siguranță a circulației“ se arată în comunicat.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here