Contractul pentru proiectarea și execuția tronsonului 3 din Autostrada Sibiu – Făgăraș, respective Sâmbăta de Sus- Arpașu de Jos,  poate fi semnat cu ofertantul declarat câștigător, constructorul turc Makyol. Și asta pentru că nu a fost depusă nicio contestație. Este primul tronson din Autostrada Sibiu – Făgăraș pentru care se semnează contract.  „Deja am început demersurile  pentru semnarea contractului“ declară reprezentanții CNAIR. Constructorul turc MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. a fost desemnat  câștigător al licitației pentru tronsonul 3 al autostrăzii Sibiu – Făgăraș la 15 iunie 2023.  Constructorul va avea la dispoziție 48 de luni (12 luni pentru proiectare și 36 pentru execuția a lucrărilor) pentru finalizarea celor 17,61 km ai tronsonului cuprins între Arpașu de Jos (DN1) și Sâmbăta de Sus (DJ105B). Contractul în valoare de 1,77 de miliarde de lei, fără TVA este finanțat prin Programul Transport (PT). Pe traseu vor fi constrite inclusiv 27 de structuri de artă, dintre care un pod de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 820 m. Același constructor din Turcia, în asociere cu alt constructor turc, a fost desemnat câștigător și pe tronsonul 4 al autostrăzii Sibiu – Făgăraș. Strabag a formulat apoi contestație.

CNAIR urmează să desemneze câștigători și pentru trosoanele 1 și 2 ale acestei autostrăzi. Autostrada Sibiu – Făgăraș (68 km), finanțată prin fonduri europene, are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului deoarece face parte dintr-un proiect mai amplu de conectivitate a infrastructurii rutiere la rețeaua de transport europeană TENT – Comprehensive.

 

2 COMENTARII

  1. FARA CAP SI FARA COADA– MAI AVEM UNA LA CRISTIAN– RASNOV. MACAR DE ERA UN SEGMENT SA OCOLEASCA FAGARASUL DA ERA O REALIZARE. PESTE TOT SANT GANDITE SA Ancarce-Descarce, pe axa an afara oraselor dar la noi e INVERS TOTUL.IN.ORAS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here