Începând cu anul școlar viitor, 2023-2024, la Victoria va funcționa învățământul dual. La Colegiul Tehnic ,,Dr. Alexandru Bărbat“ vor exista 20 de locuri pentru calificarea în două meserii, respectiv  mecanic instalații și utilaje în industrie, 10 locuri, și electromecanic instalații și utilaje în industrie,  10 locuri. Se implică în acest proiect de învățământ dual firmele care îți desfășoară activitatea pe raza orașului Victoria: Purolite/Ecolab, Agroservice, Sobis Solutions și Pollux. Pe parcursul studiilor, elevii vor beneficia de bursă profesională de 200 de lei de la bugetul de stat și o bursă de 200 de lei acordată de agentul economic. Elevii vor avea posibilitatea să facă practică la agenții economici parteneri, iar când vor termina liceul, vor avea o meserie asigurată și șanse foarte mari să fie angajați de una dintre firmele partenere.

  • ,,Încă de la începutul mandatului, mi-am stabilit ca obiectiv dezvoltarea învățământului dual în orașul Victoria, astfel încât tinerii noștri să poată avea profesii căutate pe piața locală a muncii, corect remunerate, care să le asigure o viață decentă în orașul nostru și să nu își mai dorească să plece în alte orașe sau în alte țări. Am purtat discuții cu agenții economici din Victoria, pentru a înțelege care sunt nevoile, care este contextul și de unde putem începe“ a explicat primarul orașului, Camelia Bertea.

Proiectul a fost preluat de conducerea colegiului  tehnic pentru implementare. Prof. Codrina Anghel, directoarea CT ,,Dr. Alexandru Bărbat“ spune că va continua să dezvolte învățământul dual la Victoria și va atrage și alți parteneri pentru a diversifica paleta de meserii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here