Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a organizat luni, 17 iulie, o întâlnire în format hibrid cu reprezentanţii mai multor consilii judeţene, având ca temă înfiinţare a unei companii de transport aerian care să asigure legătura între principalele oraşe ale ţării. Prezentarea iniţiativei a fost făcută de Mihai Daraban, preşedintele CCIR, care a apreciat că un asemenea proiect ar aduce beneficii pentru comunitatea de afaceri din România şi nu numai. Au urmat o prezentare tehnică a problematicii conectivităţii interurbane, susţinută de lector univ. dr. Alexandru Rusu, de la Facultatea de Geografie şi Geologie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi o prezentare a modalităţii prin care din punct de vedere tehnic ar putea fi operaţionalizată o astfel de companie, realizată de Adrian Vasilache, director general Regional Air Services.
După această întâlnire, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban, a precizată că aceasta a fost prima  prima întâlnire pe tema înfiinţării unui operator de transport aviatic susţinut de toate autorităţile judeţene interesate, care să asigure curse între cele mai importante oraşe ale ţării.

  • În perioada următoare, specialiştii CCIR vor efectua un studiu de oportunitate şi vor pregăti drafturi de documente privind statutul şi organizarea unei asemenea companii, pe care le vom analiza şi dezbate, înainte de a lua o decizie privind implicarea în acest proiect”, a declarat reprezentantul Consiliului Judeţean Braşov, citat de bzb.ro.

La întrunire au fost invitaţi oficiali din cadrul celor 15 autorităţi publice judeţene din România care au în administrare aeroporturi, respectiv Arad, Bacău, Bihor, Braşov, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi, Maramureş, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Mureş şi Tulcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here