A treia ediție a festivalului de joacă în natură, ,,Iulie în grădină”, va avea loc între 31 iulie și 4 august, în Viștea de Sus. În programul evenimentului se regăsesc jocuri, concursuri, drumeții, povești, teatru, film, karaoke, zumba, dar și ateliere de carte și de povești pentru copii de toate vârstele.

  •  Cuvintele cheie ale primei zile sunt descoperire și magie. Ziua începe cu o porție de încălzire cu zumba, alături de Irina, după care explorăm magia lumii alături de Sandu Stermin, biolog și profesor. Alexandra și Andrei promit să dezvăluie cum se face un film, la un atelier de educație cinematografică, iar magicianul Teo știe cele mai tari trucuri din lume, așa că l-am invitat să vă arate tuturor că magia se poate naște chiar sub ochii noștri.
  • Cea de-a doua zi continuă cu zumba, ateliere creativeși joacăîn gradină, pe Ulița Mică din Viștea de Sus, iar Iulia Gorneanu si Luminița Tuca ne invită la Atelierul de povești. Ziua se încheie cu un circuit în Parcul de aventuri de la Drăguș.
  •  Miercuri, exploratori mici și mari sunt provocați la o drumeție pe Valea Sâmbetei, unde îi așteaptă un picnic autentic montan și delicioase bezele fripte pe băț, după care Adina Maria Tabacu îi invită pe cei mici să o întâlnească pe Muni, în cadrul unui atelier de carte. Seara le rezervă o mare surpriză copiilor, proiecția filmului “Străjerii”, în regia lui Liviu Marghidan. Aflați în vacanță, în tabăra Străjerii, copiii trec printr-o mulțime de peripeții: învață orientarea, escaladează munți, construiesc diguri, spun povești de de groază la focul de tabără, se îndrăgostesc. Cum vor reuși să facă asta? Aflați dacă veniți la film!
  •   În cea de-a patra zi îl avem invitat pe Orlando cu un concert de tobe si un miniatelier de percuție. Nu lipsesc nici zumba, jocurile și concursurile în grădină, dar și un circuit de orientare turistică și trasee pe bicicletă.
  •   În ultima zi facem desene pe asfalt, iar după amiază Teatrul Miorli îi introduce pe copii în lumea magică a Veronicăi.Veronica primește în dar de ziua ei, de la Zâna Pădurilor o trăistuță fermecată care-i poate îndeplini toate visele și dorințele, dar ea refuză s-o împartă și cu prietenii ei, motiv pentru care, trăistuța întristată pleacă de la ea. În căutarea trăistuței și îndreptarea greșelii, Veronica îi întâlnește în pădure pe motanul Dănilă, șoricelul Aurică și, bineînteles, pe vulpea cea șireată. Va reuși însă să găsească trăistuța și s-o împartă cu toți copiii?Vom vedea și vom afla! Nu putem încheia altfel decât cu o petrecere. Cei mici sunt așteptati la karaoke party și la “Ceaunul cu povești”.

Festivalul “Iulie în grădină” este organizat cu ajutorul Comunității Locale Viștea de Sus, al Preotului Paroh Marian Antinie, al Asociatiei Edu-Prof-Esa, al Consiliului Local Vistea de jos, al Primăriei Comunei Viștea de Jos și al oamenilor de bine care susțin evenimentul. Intrarea la toate activitățile este gratuită, iar participarea recomandată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here