Chiar dacă acum este în vacanța de vară, campania Eco Atitudine, implementată în școlile din județul Brașov, se va relua în luna septembrie, după ce începe școala. Proiectul este implementat în județul Brașov de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ISO Mediu (ADI ISO Mediu) Brașov și Reciclyng Internațional Magazine, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Brașov, Agenția pentru Protecția Mediului Brașov, Garda Națională de Mediu și ADI Intersal. Prin această campanie, elevii învață, prin intermediul unor activități interactive, importanța colectării selective, cum se face corect. Astfel, în școlile partenere din județ au fost distribuite cutii speciale petru colectarea selectivă, dar sunt organizate și ore de ecologie, adaptate vârstei elevilor. De altfel, în școli, campania este una de succes a început să dea rezultate, iar în viziunea conducerii ADI ISO Mediu Brașov, colectarea selectivă ar trebui să devină o normalitate în orice instituție de învățământ.

  • Cei mici au înțeles importanța colectării selective, a reciclării și, implicit, a protecției mediului. Noi tratăm cu seriozitate acest proiect și, periodic, verificăm starea recipientelor pentru colectarea selectivă pe care le-am distribuit în școli și, unde este cazul, le înlocuim. Vrem ca pentru tineri, colectarea selectivă să devină o obișnuință. De asemenea, un scop al campaniei este ca cei mici să fie cei care îi învață sau le reamintesc celor mari cât de importantă este protecția mediului și cum se colectează corect deșeurile reciclabile”, a declarat președintele ADI ISO Mediu, Liviu Butnariu.

Unul dintre mesajele principale ale campaniei Eco Atitudine este că nu numai cei mici învață de la cei mari, ci și părinții și bunicii de la copiii și nepoții lor. Poate cel mai elocvent exemplu în acest sens este folosirea noilor tehnologii, unde de mici sunt „profesori” pentru cei mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here