FOTO G4Media

O explozie a avut loc în mare, luni dimineață, în zona digului din fața Hotelului Forum din Costinești, transmite ISU Dobrogea. Conform sursei citate, este posibil să fie vorba de o mină marină.  Forţele Navale Române cercetează zona, după ce s-a semnalat faptul că o a doua mină marină ar pluti în zonă.

Mai multe echipaje de salvatori intervin la fața locului.

UPDATE 11.26 Un tânăr a reclamat probleme de auz în urma exploziei, însă a refuzat spitalizarea după consultație.

UPDATE 10.28 ISU Constanța anunță că este vorba de o explozie pe dig și că a fost perimetrată zona. Nu s-au înregistrat victime.

UPDATE 10.20 Purtătorul de cuvânt al forțelor navale române, Corneliu Pavel, a declarat la Digi24 că o echipă de scafandri se deplasează la Costinești pentru a verifica situația. ”Vântul bate cu putere dinspre larg spre țărm, starea mării nu e chiar bună. Este o misiune dificilă. Vom avea mai multe informații despre ce s-a întâmplat după ce vor ajunge acolo. De la începutul războiului până acum scafandri noștri au neutralizat cinci mine marine”, a mai declarat Pavel. Cel mai probabil autoritățile vor restricționa accesul turiștilor în zona în care s-a produs explozia, pe circa 150 de metri, a mai declarat acesta.

UPDATE 10.17 Primarul Constanței, Vergil Chițac, a declarat la Digi24 că programul de mâine, când se va sărbători ziua Marinei, nu va fi fectat de incident.

UPDATE 10.16 O altă mină ar pluti în larg, au declarat pentru G4Media.ro surse din poliție

“În ceea ce priveşte cea de a doua mină semnalată ca plutind în derivă în aceeaşi zonă, vă informăm că Forţele Navale Române au pregătit o echipă de scafandri EOD care urmează să se îmbarce pe o navă a Gărzii de Coastă din Mangalia, urmând ca împreună să se deplaseze, în cel mai scurt timp posibil, în raionul indicat in vederea evaluării situaţiei şi intervenţiei pentru neutralizare, în măsura în care mina este identificată”, a transmis Ministerul Apărării Naţionale.
Sursa citată a precizat că explozia semnalată în zona digului din zona Costineşti este verificată de Garda de Coastă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here