FOTO: ProTV

Patru turiști blocați în Munții Făgăraș, într-o zonă greu accesibilă, au fost recuperați de salvamontiștii din două județe, după ce au și-au petrecut noaptea pe stânci.

Cei patru turişti rămăseseră blocaţi pe Muchia Arpăşelului din Munţii Făgăraş, în noaptea de duminică spre luni, și au fost recuperaţi în urma unei acţiuni a salvamontiştilor din Argeş şi Sibiu.

Recuperarea celor 4 persoane din Creasta Arpăşelului s-a încheiat în jurul orei 3,00, după mai bine de 5 ore muncite împreună cu colegii sibieni. Va recomandăm să NU intraţi în acest traseu de alpinism, cu gândul la cotaţia de ‘doar’ 3. Într-adevăr, dificultatea pasajelor de stâncă este 3A-3B, dar întregul parcurs care este unul de aproape doi kilometri, este o creastă extraordinar de expusă, cu pereţi de 2-400 de metri pe ambele părţi”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Salvamont Argeş, preluată de Agerpres.

Potrivit salvamontiştilor, din cauza lipsei de experienţă şi a faptului că nu cunoşteau traseul, turiştii au înaintat cu dificultate, iar odată cu lăsarea întunericului au rămas blocaţi, nereuşind să găsească rutele de retragere din muchie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here