Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov a finalizat numărătoarea carnivorelor mari din judeţul Braşov pe anul 2023, speciile vizate de această numărătoare fiind ursul, lupul, râsul şi pisica sălbatică, informează Bună Ziua Brașov.
Astfel, la nivelul judeţului Brasov, a fost estimată o populaţie de urs brun de 1.675 de exemplare, anul trecut numărul acestora fiind de 1.633, numărul lupilor a ajuns la 563, în 2022 fiind estimate 539 de exemplare, râși ar fi acum 267, după ce în 2022 au fost înregistrate 301 exemplare. În 2023, pisici sălbatice ar fi 1.148 de exemplare, după ce anul trecut au fost înregistrate 1.182.

  • În vederea monitorizării stării de conservare a carnivorelor, se desfăşoară anual acţiuni de estimare a efectivelor. Anul acesta în judeţul Braşov acţiunile de evaluare au fost derulate în perioada 18 aprilie – 19 mai. La aceste acţiuni de evaluare organizate de gestionarii fondurilor cinegetice împreună cu APM Braşov au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Braşov, Gărzii Forestiere Braşov, Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură Marin Drăcea – Staţiunea Braşov, Direcţiei pentru Agricultură Judeţene Braşov, precum şi reprezentanţi ai administratorilor de arii naturale protejate”, a declarat directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Braşov, Ciprian Băncilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here