FOTO: Hotnews

O femeie care a ajuns la Spitalul Județean din Târgu Jiu cu dureri abdominale a fost diagnosticată cu hernie abdominală și dusă în sala de operație, iar când au început intervenția chirurgicală medicii au realizat că aceasta era, de fapt, însărcinată în luna a noua, scriu Reporter24 și Pandurul.

Femeia, în vârstă de 35 de ani, din localitatea Tismana, a ajuns marți seară la Spitalul Județean din Târgu Jiu, acuzând dureri abdominale, iar medicii i-au pus diagnosticul de hernie abdominală.

Pacientei nu i-ar fi fost făcute investigații medicale, fiind dusă direct în sala de operație, scrie Reporter24. Abia în timpul intervenției chirurgicale, medicul și-a dat seama că femeia era gravidă și că se afla în faza finală a sarcinii, fiind în travaliu.

În final, femeii i-a fost făcută operație cezariană și s-a născut o fetiță cu o greutate de trei kilograme şi 200 de grame.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a anunţat declanșarea unei anchete.

„Medicul chirurg și ceilalți medici prezenți în sala de operații au fost chemați un această dimineață, la prima oră, de către conducerea unității sanitare pentru a afla exact ce s-au întâmplat. Pacienta în vârstă de 35 de ani se află la terapie intensivă pentru recuperarea postoperatorie, iar nou născutul este internat la neonatologie, ambii fiind în stare stabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Mihaela Ţicleanu, citat de Reporter24.
Ea a afirmat că la acest moment conducerea spitalului adună date pentru a stabili ce s-a întâmplat.
”Încă încercăm să aflăm care a fost situaţia. Pot să vă spun că se pare că există cazuri medicale, demonstrate, cercetate, în care femeia efectiv nu ştie că este însărcinată. Ea s-a prezentat la spital pentru dureri abdominale, i s-a pus diagnosticul de eventraţie, pentru care s-a şi intervenit şi pe care o şi avea de fapt. Ea zice că nu a ştiut că este însărcinată, în aceste nouă luni nu a fost niciodată la medic. Din ce am putut afla până acum, nu a fost nici măcar la medicul de familie”, a declarat Mihaela Ţicleanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here