FOTO: news.ro

Primele rezultate de la BAC 2023, sesiunea de toamnă, au fost publicate de Ministerul Educației, pe site-ul bacalaureat.edu.ro și în centrele de examen, în format anonimizat. Vezi mai jos listele cu notele și mediile obținute de candidați la probele scrise.

Candidații nemulțumiți de rezultate pot să depună contestații în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format standard/letric, cât și electronic.

În județul Brașov, cea mai mare medie în această sesiune a bacalaureatului a fost 8,53 și a fost obținută de un candidat de la Colegiul Național Economic „Andrei Bârseanu”. În zona Făgărașului, cea mai mare medie la Bacul de toamnă este 8,03 și este a unui candidat de la Liceul Tehnologic ‘Dr. Ioan Șenchea’ Făgăraș.

Rezultatele pentru județul Brașov pot fi văzute AICI

”Rata cumulată de promovare (rezultate iniţiale – toate promoţiile) este 29,8%.Rata de promovare pentru promoţia anului curent este 31,2%, respectiv 26,8% pentru promoţiile anterioare. Astfel, din totalul candidaţilor promovaţi (8.504), 6.108 candidaţi aparţin promoţiei 2023, iar 2.396 de candidaţi fac parte din promoţiile anterioare”, transmite Ministerul Educaţiei.

La probele scrise au fost prezenţi 28.558 de candidaţi din totalul celor 33.974 de candidaţi înscrişi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 67 de candidaţi (aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni).

Contestaţiile pot fi depuse vineri, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format standard/letric, cât şi electronic. În acest scop, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care este menţionat faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Rezultatele finale vor fi afişate marţi, 29 august.

Nota minimă de promovare a fiecărei probe scrise este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puţin 6 (şase). Rata de promovare este calculată din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here