Preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ISO Mediu (ADI ISO Mediu) Braşov, Liviu Butnariu, a avut miercuri, 23 august, în oraşul Victoria, o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Ecosistem Victoria, din care face parte oraşul Victoria, dar şi comunele Viştea, Ucea, Drăguş, Sâmbăta de Sus. Tema principală a discuţiilor a fost  ,,delegarea serviciilor salubritate“ din localităţile amintite.

  • „Am discutat despre modul în care le putem oferi asistenţă în întocmirea documentaţiei pentru a încheia un nou contract de delegare a serviciilor de colectare, transport şi sortare a deşeurilor, pentru o perioadă de cinci ani. De asemenea, ne-am angajat să îi sprijinim pentru a pune la punct un sistem de reciclare şi valorificare a deşeurilor, care să reducă cantitatea de deşeuri depusă la groapa de gunoi. Schimbările încep de la nivel local, iar prin colaborare putem face diferenţa pentru comunitatea noastră şi pentru mediu” a precizat președintele ADI ISO Mediu Braşov, Liviu Butnariu.

La întâlnire au participat şi primarii sau reprezentanţii comunelor Viştea, Ucea, Drăguş, Sâmbăta de Sus, dar şi primarul oraşului Victoria. De asemenea, au participat şi reprezentanţi ai Primăriei Arpaş din judeţul Sibiu, unitate administrativ teritorială membră a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Ecosistem Victoria.
Depozitarea  deşeurilor colectate de pe raza  comunelor Viştea, Ucea, Drăguş, Sâmbăta de Sus și din orașul Victoria  se face  la depozitul ecologic de la Săcele, după ce unităţile administrativ teritorial   au mandatat ADI ISO Mediu Braşov să încheie un contract de delegare cu operatorul depozitului, Fin-Eco SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here