Oricât de curată și igienizată ar fi locuința ta, există mirosuri neplăcute, de care cu greu poți scăpa. Click! prezintă un truc eficient prin care poți elimina acest disconfort: un bol cu oțet.

Fie că ele provin de la fumul de țigară, gunoi sau dintr-un dulap în care și-a făcut apariția mucegaiul, mirosurile sunt destul de greu de îndepărtat.

Majoritatea produselor pentru anihilarea mirosurilor sunt pline de chimicale și, de multe ori, periculoase atât pentru tine (când sunt folosite în exces), cât și pentru mediul înconjurător. Acesta este principalul motiv pentru care  gospodinele aleg adesea să apeleze la metode tradiționale și naturale.

Oțetul alb, o soluție mai sigură, mai ieftină și mai la îndemână, este renumit pentru efectul său puternic de dezodorizare.

Folosește oțetul când vrei să elimini mirosurile persistente! 

În cazul în care vorbim de mirosul de tutun, efectul este garantat. Poți pune oțet într-un bol. Așezi vasul pe o suprafață plată, pentru a nu risca să fie vărsat accidental și îl lași acolo pentru mai mult timp, până când observi că mirosul dispare complet.

Alte trucuri cu oțet

Pune într-un recipient stil spray puţin oţet de mere şi puţină apă, apoi pulverizează prin camera în care s-a fumat. De asemenea, oţetul diluat în apă poate fi folosit şi la curăţarea covoarelor, atunci când încerci să scapi de mirosul de ţigară. Amestecul de oţet şi apă îl poţi pulveriza şi în maşină, dacă obişnuiţi să fumaţi în ea.

Un truc infailibil care poate înlocui balsamul din mașina de spălat, cu ajutorul căruia vei  elimina mirosurile neplăcute din rufe și vei obține haine pufoase și foarte curate, este amestecul dintre oțet alb, apă, bicarbonat de sodiu și ulei esențial (cu aroma care îți place cel mai mult).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here