Rezultatele la examenul de bacalaureat  în sesiunea august 2023 au fost publicate marți, 29 august a.c., la centrele de examen și pe  site-ul Ministerului Educației. Rata de promovare (după contestații) este de 32,63%, cu aproape 8 procente mai mică decât cea înregistrată în sesiunea de toamnă a anului trecut. Din totalul celor 769 de candidați înscriși și 668 prezenți, 218 au promovat examenul în această sesiune.

Eliminați din sală

Patru candidați care au susținut examenul la centrul organizat la CN Radu Negru din Făgăraș au avut ghinion. Ei au fost eliminați din examen în această sesiune, toți patru fiind depistați cu telefoane mobile asupra lor în timpul probelor scrise.

Evaluare digitalizată

Rata cumulată de promovabilitate pe cele două sesiuni ale examenului de bacalaureat este de 82,15%, rezultat cu care județul Brașov se plasează locul VIII  la nivel național. Numărul total de candidați înscriși în acest an, pentru ambele sesiuni de bacalaureat, este de 3.504, dintre care 3.015 din promoția curentă și 489 din promoțiile anterioare.În  această sesiune a examenului național de bacalaureat, Ministerul Educației a implementat  evaluarea digitalizată a lucrărilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here