Confiscarea mașinii și 10 ani fără permis pentru șoferii beți sau drogați, acestea ar fi prevederile esențiale ale unei legi pe care  Guvernul o pregătește, informează observatornews.ro. Sunt măsuri drastice pentru persoanele care vor fi depistate la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor.

„Vor fi măsuri și pentru cei care vor conduce sub influența alcoolului și a drogurilor, măsuri drastice și propuneri venite și de la colegi, ca timp de cel puțin 10 ani să nu mai ai dreptul de a deține un permis de conducere dacă ești depistat de poliție într-o astfel de situație”, a anunțat Ciolacu.

Premierul a vorbit și despre confiscarea autovehiculului folosit în momentul infracțiunii.

Si ministrul de Interne-Cătălin Predoiu a anunţat intenţia de mărire a termenelor pentru restituirea permisului de conducere dacă a fost anulat ca urmare a consumului de alcool sau droguri. ”Voi propune trei ani”, a spus el.

Predoiu a mai spus că va propune instituirea măsurii de confiscare obligatorie a mijloacelor de transport în care sunt depistate droguri sau al căror conducător auto a fost confirmat pozitiv cu droguri.

Ulterior, Marcel Ciolacu a afirmat că măsurile de combatere a consumului de droguri anunţate de Cătălin Predoiu sunt un pas înainte pe un traseu corect, dar nu sunt suficiente. El a apreciat că este nevoie de un efort masiv de destructurare a reţelelor de trafic cu droguri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here