Elevii au pășit astăzi, 11 septembrie a.c., pe poarta școlii în prima zi din noul an școlar. Indiferent că sunt boboci sau în ultimul an de școală, elevii au trăit emoțiile și bucuria revederii cu colegii și dascălii lor. S-a păstrat și în școlile din Țara Făgărașului vechiul obicei, flori pentru profesorii diriginți, învățători sau educatori.

Școala Gimnazială ,,Ovid Densușianu” și-a deschis porțile

Școala ,,Ovid Densușianu” și-a deschis porțile pentru a-și primi  elevii  în săli de clasă renovate și dotate.  Festivitatea de deschidere a început la ora 9.00 la Școala Generală nr. 2 iar la Școala Generală nr. 4 din cartierul Galați la ora 10.00. Evenimentul a început cu imnul de stat, o slujbă religioasă și cuvântul de deschidere al directoarei Aldea Iuliana care a participat la festivitățile de deschidere din ambele școli.

  •  ,, Cel puțin 100 de elevi vor păși în această instituție școlară de la care, timp de nouă ani, vor primi alături de colegii mei o educație foarte bună, pe lângă cea primită de la părinți acasă. Este un moment deosebit de emoționant pentru acești micuți care, pentru prima dată, văd acest loc imens, pentru prima dată poate văd atât de mulți copii, părinți în jurul lor, nu știu ce-i așteaptă însă pot să le garantez că doamnele învățătoare cu care vor păși în această lume frumoasă a cunoașterii, a educației,  o să le sădească în suflet toate valorile morale de care este nevoie pentru formarea lor ca oameni. Celor din clasa a V-a la fel le doresc un an liniștit, un an frumos. Trebuie să știe că gimnaziul este a doua etapă din educația lor, ca pentru că peste  patru ani vor păși într-un liceu.  Esența colaborării dintre școală și familie se bazează tocmai pe aceste principii, pe aceste valori. Trebuie să fim corecți, trebuie să fim cinstiți, trebuie să spunem adevărul, să avem încredere că aici, în această instituție, oamenii care îi îndrumă pe copiii dumneavoastră, care îi formează, sunt oameni cu caracter adevărat. Nu în ultimul rând vreau să mă adresez celor din clasa a VIII-a. Este ultimul an pe care voi îl veți petrece în această instituție, este un an în care trebuie să dați dovadă că cei opt ani pe care i-ați petrecut aici până în prezent nu au fost în zadar, trebuie să conștientizați că veți avea de dat un examen, anul viitor în iunie, și că de acest examen depinde într-un fel și viitorul vostru. Voi, fiind cei mai mari din școală, în primul rând trebuie să fiți un exemplu pentru colegii voștri mai mici. Fiecare dintre noi suntem un exemplu pentru cei din jur” a spus directoarea Iuliana Aldea în cuvântul de deschidere pentru noul an școlar.

La Școala Gimnazială ,,Ovid Densușianu” se pregătesc 1020 de elevi

  • ,,La grădinița ,,Bursucul” avem două grupe de preșcolari. Este o grupă mixtă, mică și mijlocie, și o grupă mare, ambele grupe numărând 60 de copii. La Școala Generală Nr. 4 învață 150 de elevi de la clasa pregătitoare la clasa a opta. La Școala ,,Ovid Densușianu” avem 810 copii, în total școala noastră numără 1020 de elevi. La clasele de muzică avem următoarele instrumente principale: nai, flaut, clarinet, saxofon, trompetă, contrabas, acordeon, țambal, percuție, chitară și pian. Sunt trei ore pe săptămână pentru fiecare elev, plus o oră de pian complementar pe săptămână și două ore de Teorie Solfegiu Dicteu. O altă oră este atribuită ansamblului coral sau ansamblului orchestral. Clasele de muzică numără, în total, 124 de elevi și toți sunt la gimnaziu, clasele V-VIII” a mai spus Iuliana Aldea.

 ,,Ca de fiecare dată, începutul anului școlar este unul plin de emoție și bucurie. Reîntâlnirea cu elevii a fost minunată, pentru că ei sunt minunați. Îmi doresc din inimă ca toate visurile și speranțele lor să se împlinească iar rezultatele educației să fie pe măsura așteptărilor, pentru că educația este cea mai puternică armă a omenirii” a spus profesoara Daniela Savu, diriginta clasei a VI-a A din cadrul Școlii Gimnaziale ,,Ovid Densușianu”.

,,În aceste momente copiii au prioritate” a spus Anca Maria Goian, directoarea Școlii Gimnaziale Lisa

  • ,,Iată-ne astăzi în fața unui nou început! Astăzi este prima zi de școală, o zi importantă pentru noi, deoarece în aceste momente copiii au prioritate. Pășim în acest an școlar, pe care ni-l dorim cu toții mai bun, cu multe realizări frumoase, cu credință și speranță într-o lume mai bună. Noi, cadrele didactice, ne dorim ca eforturile noastre să dea roade, iar voi, dragi elevi, să beneficiați de servicii educaționale de calitate. Vreau să vă reamintesc, dacă tot sunteți cu toții prezenți, câteva din regulile școlii noastre: uniforma obligatorie, fetele părul prins, dacă se poate împletit, fără telefon și echipament sportiv obligatoriu la orele de sport. Succes în noul an școlar!” le-a spus directoarea Anca Maria Goian elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale Lisa în cuvântul de deschidere.

 

Festivitatea de deschidere a noului an școlar a început la ora 10.00 cu o slujbă religioasă și cuvântul de deschidere al directoarei. Cadrele didactice și personalul Școlii Gimnaziale Lisa i-au întâmpinat pe elevi în clase luminoase și curate.

  • ,,La Școala Gimnazială Lisa se pregătesc 197 de elevi, dintre care 53 la grădiniță, 82 la ciclul primar și 62 de elevi la ciclul gimnazial. Elevii Școlii Gimnaziale Lisa beneficiază de masă caldă și anul acesta” a spus directoarea Anca Maria Goian. (Ștefan BOTORAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here