Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, luni, dacă ia în calcul să reintroducă măsura de compensare a preţului carburanţilor cu 50 de bani, în condiţiile în care benzina şi motorina s-au scumpit accelerat în ultima perioadă.

„O să am o discuţie întâi să vedem de ce a crescut preţul, am înţeles că s-a mărit iarăşi barilul. E foarte uşor de influenţat, în urma războiului. Ştiţi că avem al doilea cel mai mic preţ din Europa. Mi se pare că Bulgaria mai are cu 0,1 mai puţin decât România.

Deci este o scumpire care s-a văzut în toată lumea şi în toată Europa. O să încercăm să o ţinem într-un grafic. De asemenea, ştim că creşterea preţului la carburant aduce pe urmă, pe tot lanţul pe orizontală, anumite scumpiri. Nu e o scumpire atât de mare să …”, a spus Ciolacu, citat de Agerpres.

Premierul a explicat că România are acciza la carburanţi raportată la nivelul anului 2018.

„Noi avem acciza blocată raportată la 2018. Deci statul român, în acest moment, ia cea mai mică acciză din Europa, ca să menţinem inflaţia cu o singură cifră, cum am reuşit. Am văzut, la motorină s-a scumpit mai mult. E şi normal, a adăugat Ciolacu. De obicei, motorina se foloseşte în război din câte ştiu eu”, a spus Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here