Omul de afaceri Călin Donca a fost arestat preventiv pentru 30 de zile la cererea DIICOT Brașov sub acuzația de evaziune fiscală și constituirea unui grup infracțional organizat. Milionarul din Brașov, cunoscut pentru afacerile în domeniul energiei, dar și în agricultură, a ajuns pe mâna procurorilor. Împreună cu apropiaţii lui ar fi inițiat un proiect în domeniul monedelor virtuale, creând propria monedă și au efectuat operațiuni de manipulare a pieței de capital, prin diseminarea în spațiul public a unor informații nereale potrivit cărora suma investită în această monedă virtuală poate genera câștiguri de 100 de ori mai mari, inducând în eroare investitorii.

  • Admite propunerea de arestare preventivă formulată de D.I.I.C.O.T- Serviciul Teritorial Braşov şi pe cale de consecinţă : În baza art. 202 alin.1 şi 3, art. 223 alin 2, art. 226 Cpp dispune arestarea preventivă a inculpaţilor : Donca Oncioiu Călin, Buzatu Ileana-Oana, Dobre Iulia-Elena pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 19.09.2023 şi până la data de 18.10.2023 inclusiv, pentru fiecare dintre inculpaţii indicaţi. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor indicaţi. Respinge cererile inculpaţilor Donca Oncioiu Călin, Buzatu Ileana-Oana şi Dobre Iulia-Elena de aplicare a altei măsuri preventive. În baza art.275 alin. 3 Cpp cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”.

În fața judecătorilor, omul de afaceri a susținut că este nevinovat, însă magistrații nu s-au lăsat convinși de pledoaria sa și au decis să îl trimită în spatele gratiilor pentru următoarele 30 de zile. Donca a depus contestație, iar aceasta va fi judecată la Curtea de Apel Brașov, peste câteva zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here