FOTO Adevărul

Tichetele de pensii cu ajutoarele sociale pentru seniorii cu venituri mai mici sau egale de 3.000 de lei au fost tipărite în proporție de 100%, anunță Ministerul Muncii și Solidarității Sociale în cadrul unui comunicat de presă citat de Adevărul.

Potrivit sursei citate, seniorii ar urma să încaseze sumele aferentetichetelor sociale în prima jumătate a lunii octombrie. Livrarea va începe prin mandat poștal, iar seniorii care încasează pensiile pe card, vor încasa sumele în cont pe data de 12 octombrie.

Ajutoarele oferite la acest moment de către Ministerul Muncii sunt cuprinse între 300 și 500 de lei. Sumele oferite depind de pensia fiecărui senior aflat pe lista de beneficiari ai acestor tichete.

Astfel, potrivit informațiilor publicate de către Ministerul Muncii, seniorii care încasează lunar o sumă cuprinsă între 2.001 și 3.000 de lei, vor beneficia de tichetul de 300 de lei, cei care au un venit lunar cuprins între 1.501 și 2.000 de lei vor încasa 400 de lei, iar pensionarii car au veniturile lunare garantate de stat mai mici de 1.500 de lei vor încasa un tichet de ajutor social în valoare de 500 de lei.

A doua tranșă a ajutorului pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei pe lună va fi livrată în octombrie împreună cu pensiile, așa cum prevede OUG nr. 168/2022. În acest sens, deja au fost tipărite tichetele care vor ajunge în cel mai scurt timp la beneficiari. În tichetele de pensii care ajung în octombrie este menționat și cuantumul ajutorului”, se mai menționează în comunicatul Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Ordonanța de urgență 168/2022 prevede, mai exact, „un ajutor financiar acordat pensionarilor sistemului public de pensii, celor din sistemul pensiilor militare de stat şi beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 3.000 de lei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here