Nicolae Grancea din Făgăraș  protestează, în aceste zile,  în fața sediilor Poliției, Parchetului și Judecătoriei Sibiu, nemulţumit că autoritățile statului nu-i fac dreptate, dar și pentru că opinia publică să afle și ”să nu se mai întâmple”. Făgărășeanul spune că a făcut plângere penală împotriva Clinicii Polisano din Sibiu, unde a fost operat de două ori, în urmă cu șase ani, de  chirurgul Aurel Coman, operații nereușite. În urma greșelilor medicului de la Polisano, așa cum spune Grancea, a fost nevoit să se opereze de alte două ori, la Spitalul Militar din Braşov. Făgărășanul spune că s-a operat la Polisano de hernie de burtă, dar când a ajuns acasă, la o săptămână, și-a dat seama că i-a fost afectat un testicul.  Nicolae Grancea este cunoscut făgărășenilor prin funcția pe care a deținut-o la societatea de distribuție a apei din municipiu.

Plângerea făgărășeanului

Nicolae Grancea povesteşte că în martie 2017 s-a dus la clinica Polisano din Sibiu să se opereze  de hernie înghinală stângă, la medicul Aurel Coman.

,,Am fost operat în 2017 pe la Spitalul Polisano, pentru hernie inghinală stângă, superficială, indirectă și două chisturi. Am mers la operaţie la doctorul Coman. (…) Pe 3 martie 2017 m-am prezentat la Clinica Polisano, s-a intervenit chirurgical. Atunci am observat în sala de operație că nu s-a format o echipă medicală între urolog și medicul Coman, chirurg generalist. (…) Ajungând în salon după perioada de revenire din anestezie, comparând cu alte situații de genul operațiilor mele, eu prezentam dureri atroce, dureri mari care la mișcarea abdomenului îmi creau o transpirație abundentă pe tot corpul”, relatează Nicolae Grancea. Bărbatul a declarat că nu l-a consultat medicul care l-a operat, după intervenţia chirurgicală, ci ar fi venit o asistentă care i-a transmis că “sunt normale acele dureri.” a mai spus Grancea.

,,A uitat testiculul sub plasa respectivă, o gâlmă cu astept inflamatoriu, roşu, maroniu“

 ,,M-au externat după cinci zile. Nu m-au pansat la plecare, că dacă făceau actul acesta obligatoriu la plecare, vedeau o recidivă ce a rămas în urma unei deficienţe operatorii. Domnul doctor Coman a ales o soluţie neadecvată pentru eliminarea chisturilor (…) M-a operat în partea de sus, la abdomen, unde urma să pună plasă, mi-a ridicat, traumatizându-mi testiculul deasupra abdomenului, nu a tăiat pielea scrotului, cum era normal, a făcut operaţia de hernie înghinală şi a uitat testiculul sub plasa respectivă, fapt pe care l-am identificat acasă, o gâlmă cu astept inflamatoriu, roşu, maroniu”, spune Nicolae Grancea.

,,Mi-au ascuns problemele de sănătate“

După două săptămâni, timp în care spune că a avut dureri şi şi-a dat seama că nu mai are decât un testicul, Nicolae Grancea a fost operat a doua oară, tot la Polisano.  Grancea susţine că atunci când l-a consultat după operaţie, medicul Coman “s-ar fi făcut alb ca varul”. La o lună de zile după a doua operaţie, Grancea susţine că a avut dureri şi testiculul afectat “nu era în regulă”. Nicolae Grancea pretinde că timp de un an de zile, după cele două operaţii, el ar fi ţinut legătura cu medicii de la Polisano Sibiu, “care i-ar fi ascuns un an de zile aceste probleme”.

 ,,M-a înjurat medicul care m-a operat“

În 2018 am ajuns la conducere, domnul director Celestin mi-a spus să fac o cerere prin care să solicit repararea gratuită a problemelor rămase post-operatorii după intervențiile chirurgicale de la Clinica Polisano. Am mers cu această recomandare scrisă pe hârtie la doctorul Meşteru care, după ce m-a consultat, văzând că sunt ceva probleme, l-au chemat pe doctorul Coman de faţă. (…) Atunci domnul doctor Coman m-a înjurat, (…) mi-a zis că m-am dus la conducerea Polisano, să mă duc dracului să mă opereze ei”,  a povestit Nicolae Grancea.

După Polisano s-a operat de două ori la Spitalul Militar din Braşov

Nicolae Grancea s-a dus la Spitalul Militar din Braşov. ,,Acolo am făcut două operaţii: ,,una pentru repararea herniei femurale cu procedură laparoscop, (…) mi-a reuşit hernia femurală, după care  la a doua operație, la Militar au identificat în zona plasei, plasă îngrămădită în jurul canalului. femural, care mi-a atrofiat circulația sanguină arterială. Făgărășeanul spune că și astăzi are dureri şi problemele de sănătate în urma operațiilor de la Polisano. Este motivul pentru care   a făcut o plângere penală împotriva Polisano încă din 2019, dar că până acum nu I s-a făcut dreptate.

Ce spune clinica

Ora de Sibiu a solicitat un punct de vedere Medlife, privind acuzele aduse chirurgului Aurel Coman de la Clinica Polisano din Sibiu, însă până la publicarea ştirii nu am primit niciun răspuns.

Ca urmare a solicitării dumneavoastră cu privire la exprimarea unui punct de vedere al societății noastre referitor la protestul domnului Grancea Nicolae, precizăm următoarele: În primul rând, ne pare rău pentru situația cu care se confruntă domnul Grancea Nicoale, înțelegem și respectăm opinia, precum și dreptul pacientului de a se adresa tuturor instituțiilor competente să analizeze acest caz. Încă din primul moment am colaborat îndeaproape cu autoritățile implicate, punând la dispoziție toate documentele și informațiile necesare pentru analizarea dosarului aflat pe rol. În prezent, procesul este încă în desfășurare, motiv pentru care ne aflăm în imposibilitatea obiectivă de a vă oferi informații suplimentare. Rămânem în continuare la dispoziția tuturor organelor abilitate, contribuind cu tot ce ține de noi la clarificarea și soluționarea acestui caz” au precizat pentru Ora de Sibiu, reprezentanţii Medlife.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here