FOTO: digisport.ro

Cupa Mondială 2030 urmează să fie organizată în nu mai puțin de șase țări și trei continente, o premieră în lumea fotbalului, arată digisport.ro.

În cazul în care nu apare nimic neprevăzut, Spania, Portugalia și Maroc vor fi țările-gazdă ale turneului, iar Uruguay, Argentina și Paraguay vor juca primele meciuri din grupa fiecăreia pe teren propriu.

Potrivit anunțului făcut pe Twitter de jurnalistul Fabrizio Romano, Spania, Portugalia și Maroc au câștigat deja, neoficial, cursa pentru organizarea turneului care va avea o însemnătate specială.

Concret, în 2030 se vor împlini o sută de ani de la prima ediție de Cupă Mondială, găzduită de Uruguay. 13 țări au participat atunci, printre care și Argentina sau Paraguay, dar și România.

Astfel, fotbalul va înregistra o premieră – Cupa Mondială se va disputa pe trei continente diferite, Europa, Africa și America de Sud. Până acum, toate edițiile s-au jucat pe un singur continent.

Demn de SF! Cum va arăta NEOM, „mega-orașul” de un trilion de euro care vrea să fie gazda CM 2034

profimedia-0709872073

Arabia Saudită a impresionat întreaga planetă cu proiectul „NEOM”, un mega-oraș care va fi construit special pentru organizarea Cupei Mondiale 2034 și care ar urma să fie gata în 2030.

Orașul din mijlocul deșertului va avea o infrastructură unică în lume – marginile vor fi formate dintr-un lanț de zgârie-nori, de peste 100 km lungime.

În galeria FOTO de mai sus pot fi văzute atât imagini cu proiectul spectaculos de un trilion de euro (o mie de miliarde), dar și peisajele superbe pe care le oferă zona în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here