FOTO: Fanatik

În anul 2024 vor fi mai multe libere pentru angajați. Aceștia se vor bucura de câteva zile libere legale, în care vor putea sta acasă cu familia, arată fanatik.ro.

Veștile nu sunt unele așa bune pentru că șapte dintre totalul de libere legale vor pica în weeekend. Iar cum mulți români au un program de luni până vineri, ei nu se vor mai bucura de o zi în plus.

Chiar și așa, în anul 2024 vor fi destule zile libere legale. Mai precis, este vorba despre 17 zile în care românii vor avea liber pe parcursul anului.

Dacă în 2023 am avut parte de 15 zile libere, iată că numărul acestora crește în 2024. Diferența în plus de două zile libere este dată de faptul că zilele de 6 și 7 ianuarie vor fi și ele libere de la stat.

Atunci au loc două sărbători creștine importante, adică Boboteaza și Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul. Ele nu vor face mare diferență în acest an pentru că vor pica în weekend.

Lista completă a zilelor libere legale începe, desigur, cu Revelionul. Și zilele de 1 dar și 2 ianuarie 2024 vor fi libere de la stat.

După liberul de pe 24 ianuarie, următorul are loc tocmai în mai, de Ziua Muncii. Tot în mai vor mai fi unele zile libere și pentru că are loc Paștele din 2024.

1 ianuarie – Anul Nou
2 ianuarie – Anul Nou
6 ianuarie – Bobotează
7 ianuarie – Sfântul Ioan Botezătorul
24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române
1 mai – Ziua Muncii
3 mai – Vinerea Mare a Paștelui
5 mai – prima zi de Paște ortodox 2024
6 mai – a doua zi de Paște ortodox 2024
1 iunie – Ziua Copilului
23 iunie (duminică) – Rusalii
24 iunie (luni) – A două zi de Rusalii
15 august – Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie – Sfântul Andrei
1 decembrie – Ziua Națională a României
25 decembrie – prima de Crăciun
26 decembrie – a doua zi de Crăciun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here