Volumele de Istorie Bisericească Universală (IBU) apărute la Editura BASILICA a Patriarhiei Române, sub coordonarea părintelui prof. univ. dr. Viorel Ioniţă, au fost lansate miercuri, 11 octombrie, la  Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu.  Evenimentul s-a desfășurat cu binecuvântarea și participarea Înaltpreasfințitului prof. univ. dr. Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, fiind prezent coordonatorul colecției, pr. prof. Viorel Ioniţă , prodecanul facultății sibiene, pr. prof. univ. dr. Constantin Necula, unul dintre contributori, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, cadre didactice și studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, titrează Mitropolia Ardealului.

  • Având în vedere această lansare de volume asupra Istoriei Bisericești Universale; gândul m-a dus automat la părintele profesor Aurel jivi și la toți ceilalți care ne-au format în domeniul acesta, făcându-ne colegi parcă și prieteni cu marii profesori de Istorie Bisericească Universală. Fără să vreau, mă gândesc la părintele Ioan Ică senior, care ne-a pus în mână prima dată, traduceri corecte în domeniul Istoriei Bisericești Universale, cei care ne-au crescut și ne-au spus că nu e ușor să străbați o materie de genul acesta… Acum avem la dispoziție această lansare minunată din seria pe care Editura Basilica o realizează cu manuale și tratate de teologie muncite și coordonate de părintele Viorel Ioniță, consilier onorific al Părintelui Patriarh.” a spus pr. prof. univ. dr. Constantin Necula.

Un laudatio a fost rostit de către Înaltpreasfințitul prof. univ. dr. Laurențiu Streza, care a evocat câteva repere academice ce au permis pr. prof. dr. Viorel Ioniţă să aibă o viziune de ansamblu.

  • Ne bucurăm că voi, studenții, veți avea acum posibilitatea să vă informați direct de la o sursă foarte generoasă. Manualul nu este totul într-o cercetare, într-o pregătire, dar este elementul fundamental, de la care se pornește apoi în elaborarea și aprofundarea unor subiecte spre care vă veți simți atrași pentru că aceste manuale vă oferă și o bibliografie generoasă” a spus IPS Laurențiu.

Foto: Mitropolia Ardealului

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here