Pe măsură ce pariurile online câștigă tot mai mult teren, iar fluxul din casele de pariuri stradale își face încet tranziția către mediul online, pasiunea pentru sporturi și pariuri sportive a românilor rămâne neschimbată – ba chiar din contră: este în creștere. Iar operatorii economici își asigură vizibilitatea prin toate metodele legale pe care le au la dispoziție.

Una dintre aceste metode o constituie sponsorizarea cluburilor sportive. Și pentru că fotbalul este sportul numărul 1 în România și nu numai, tot mai multe case de pariuri și cazinouri se orientează către cluburile sportive și competițiile fotbalistice prin sponsorizarea cărora să-și asigure vizibilitatea în fața cât mai multor iubitori de jocuri, distracție și adrenalină.

În Marea Britanie, spre exemplu, Premier League, competiția profesionistă de cluburi de fotbal, este atracția principală a sponsorilor, numărul cluburilor care colaborează cu case de pariuri și cazinouri precum 888, Unibet sau Betway fiind estimat la aproximativ 50%. În România, marii operatori precum Unibet, Betano și altele sponsorizează 11 dintre cele 16 echipe din SuperLigă. În acest articol vorbim despre cele mai populare cluburi sportive din România care se bucură de susținerea unor astfel de sponsori.

Legea publicității la jocurile de noroc din România

După dispute, conflicte și discuții intense la nivelul Senatului României în prima parte a anului 2023 despre ce ar trebui să se întâmple cu reclamele la jocuri de noroc în țară, legea a rămas în continuare permisivă, limitând doar anumite tipuri de asocieri și reclame cum ar fi afișele stradale. În mass media a rămas permisă publicitatea doar în anumite intervale orare și doar cu încurajarea jocului responsabil.

Este o abordare destul de similară cu cea a Germaniei, o altă țară europeană care restricționează materialele audiovizuale ce promovează jocurile de noroc în intervalul orar 6:00-21:00, dar le permite pe timpul nopții atât la pariuri cât și la jocurile de păcănele. Dacă vrei să afli mai multe informații despre sloturile din Germania, aici citiți mai multe despre pacanele online Germania.

Totuși, încă este permisă afișarea sponsorilor la competițiile sportive în timpul meciurilor, lucru care încurajează în continuare operatorii de jocuri care au și case de pariuri și cazinouri online, să investească și să susțină echipele sportive sub formă de sponsorizări. Care sunt cluburile care atrag astfel de sponsori, despre asta poți citi mai jos.

Cele mai populare cluburi sportive din România cu sponsori din lumea cazinourilor

1. Fotbal Club FCSB

Echipa care reprezintă fotbalul românesc din acest sezon la cupele europene este sponsorizată oficial de către Betano. Este practic un parteneriat între două dintre cele mai mari nume ale industriei din care provin: una din lumea fotbalului, cealaltă din lumea pariurilor și a jocurilor de cazino.

Betano este sponsorul oficial al clubului sportiv, investind aproximativ 1.5 milioane anual. În același timp, același operator asigură și sponsorizarea principală a echipei de fotbal Universitatea Craiova, o colaborare începută în 2017 și prelungită până în 2025 cu o investiție lunară de 300.000 de euro.

2. FC Farul Constanța

Începând cu anul 2023, FC Farul Constanța s-a alăturat listei lungi de cluburi sportive din România pentru care Superbet este sponsor principal oficial. Operatorul este unul dintre cei mai mari organizatori de jocuri de noroc online și offline din România, de la pariuri sportive și până la jocuri de cazino live și sloturi virtuale. Dacă vrei să joci cele mai populare sloturi online la momentul actual, alegeți din lista noastră jocuri pacanele gratis.

Operatorul cheltuie sute de mii de euro anual pe echipele sportive ale României pentru a le susține și pentru a rămâne actual printre privirile pasionaților de sporturi. Pe lângă Farul, Superbet este de asemenea sponsorul principal pentru Rapid (al cărui stadion se numește Superbet Arena – Giulești în schimbul unei investiții anuale de 600.000 euro) și U Cluj.

3. Dinamo

Sponsorizată inițial de către unul dintre cei mai mari operatori de jocuri din lume, după discuții și negocieri intense, echipa de fotbal alb-roșu a României și-a ales un nou sponsor după ce contractul cu 888 s-a încheiat. Cu peste 900 de jocuri de cazino cu funcții speciale și jackpoturi, Win2 este, începând cu anul 2023, sponsorul principal al echipei Dinamo. Operatorul susține clubul cu o sumă nu mai mică de 600.000 euro pe an.

4. FC Botoșani

Unul dintre marii sponsori ai SuperLigii din Marea Britanie pentru echipa Southampton, și unul dintre sponsorii precedenți ai echipei Dinamo, astăzi Unibet se face remarcat în România ca sponsor al clubului sportiv FC Botoșani. Operatorul este de asemenea principalul sponsor al clubului FC Hermannstadt, investind câteva sute de mii de euro în imaginea publică și în susținerea sportului românesc.

5. Poli Iași

Și Politehnica Iași se bucură de susținerea unei case de pariuri și casino online care s-a extins rapid și spectaculos în România. MozzartBet se află pe lista sponsorilor clubului sportiv, contribuind cu sume importante la performanța clubului și la evoluția sa constantă în SuperLigă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here